Не бързайте с новата работа

22.11.2011, 10:40

Ето и причините

   
 
Не бързайте с новата работа

Търсенето на нова работа трябва да бъде много добре обмислено и стратегически насочено, а не просто реакция напук на отношението на шефа ви, не защото се дразните на колегите си и други фактори, които може би не са ви приятни на работното място. От Harvard Business Review съветват да не се поддаваме на емоциите, когато решаваме проблеми с работата си. Неприятен шеф, колеги, с които просто не успявате да се сработите, буксуваща на едно място работа или никаква възможност за вашето лично развитие – много неща са в състояние да ви накарат да започнете да си търсите ново работно място.

Да, но всичките тези неприятни фактори често създават изкуствена спешност да тръгнете на лов за работа. Обзелата ви паника може да ви накара да правите по-невнимателно проучване на работодателите или пък да пропуснете интересни възможности във фирмата, в която работите. Възможности, които биха могли да ви дадат статута и удовлетворението, които всъщност търсите.

Съветваме ви да забавите темпото и най-важното – да се успокоите. Помислете си добре как биха се променили нещата, ако шефът ви напусне или пък ако ви възложат някой интересен проект. Поговорете с хора, на които имате доверие, но им разяснете добре ситуацията, в която се намирате.

Когато търсите ново работно място, недейте да се спирате на първото възможно, на което има шанс да ви вземат. По-добре изчакайте да изскочи правилното, за да не се окаже, че само след няколко месеца нуждата ви за смяна на работата отново се обажда.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ