Как да се грижим за косата си през лятото

13.06.2019, 19:33

За да изглежда прическата ви прекрасна през лятото, трябва да се грижите редовно за нея.

   
 
Как да се грижим за косата си през лятото

За да изглежда прическата ви прекрасна през лятото, трябва да се грижите редовно за нея. Не е необходимо това да отнема много време, за да постигнете зашеметяващи резултати. През горещите месеци е особено важно, тъй като слънцето може да нанесе реални щети на косата ви, с които да се борите дълго време след това. Ние от MAKEUP ви предлагаме няколко стъпки, които да следвате, за да се радвате на ослепителна прическа!

UV лъчите имат много лошо влияние върху състоянието на косата. Те могат да я изсушат, когато тя е незащитена, да предизвикат косопад и да унищожат красивия ярък цвят. Ето защо трябва да заложите не само на хидратиращи и възстановяващи, но и на слънцезащитни продукти.

Регенерация

Грижете се за прическата си всеки ден. През лятото, по-често, отколкото през другите сезони, вашата коса се нуждае от помощ. Ако обикновено ви е достатъчен единствено шампоан, сега задължително завършете ритуала с балсам или дори маска. Най-добре е всяка козметика да е съобразена с вашите нужди. В случай, че сте с боядисана коса това е особено важно, защото слънцето влияе върху пигмента и може да причини избледняване на цветовете.

В продуктите търсете омекотяващи, укрепващи и регенериращи съставки. Благодарение на тях косата ще бъде гладка, пълна със здравословен блясък и лесна за оформяне. В идеалния вариант те оставят фин защитен филм, който предпазва от вредни фактори. Силиконите, които са ненужно осъждани, имат важна роля в този случай. Много хора смятат, че те утежняват косата, но не може да им се отрече позитивното действие, когато слънцето пари, а солената вода се стича на капки по дължината. Екологична алтернатива са полезните масла.

Важна стъпка е и грижата за краищата.Тях е добре да подхранвате със смес от масла или серум. По този начин - чрез запечатване на върховете - ще защитите цялата прическа от увреждания.

Нужно е и още нещо

Правилните козметични средства не са достатъчни. Резултатите от тяхната употреба ще бъдат краткотрайни, ако не се погрижите за правилното хранене. На косата чудесно влияят хвощът и копривата. Те укрепват и в същото време премахват склонността към омазняване, която е особено упорита през лятото.

В храната включете съставки като ядки и масла. Яжте пресни плодове и зеленчуци, добавете билки. Обърнете внимание и на компоненти, богати на ненаситени мастни киселини.

Преди да излезете на слънце

По време на горещините, когато слънцето безмилостно пече, най-добре е да не напускате дома си, без да напръскате косата си с предпазна мъгла или лек балсам, който има UV филтри в състава си.

Същото се отнася и докато плувате в морето или басейна. Най-добре е да вържете висока опашка, за да няма тя досег с водата. Специалните плувни шапки също са добър вариант. А, когато все пак намокрите косата си, измийте я със специален шампоан, който ефективно премахва пясъка и остатъчния хлор и солта.

Малките стъпки в грижата за косата през лятото, са гаранция за красива прическа през цялата година!

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ