Ето как ще се казва Епизод VIII от сагата "Междузвездни войни"

24.01.2017, 13:30

Disney обяви заглавието на следващия филм за любимата далечна галактика

   
 
Ето как ще се казва Епизод VIII от сагата "Междузвездни войни"

Вчера Disney обяви най-важната новина в тази и всички останали галактики и тя мигновено се превърна в най-обсъжданата тема по света. Заглавието на Епизод VIII от култовата поредица "Междузвездни войни" ще бъде "Последният джедай" ("The Last Jedi").

1844802

Макар и подобен въпрос да не съществува в българския превод, феновете по света веднага започнаха да дискутират как правилно трябва да се тълкува заглавието. Причината е, че в английския език думата jedi е еднаква в единствено и множествено число. Съответно "The Last Jedi" може да означава "Последният джедай" или "Последните джедаи".

Както знаем Люк Скайуокър все още е жив и вероятно ще стане учител на новата главна героиня Рей, т.е. във филма ще има повече от един джедай. Каква е истината ще разберем през декември, когато ще се появи новият епизод. Междувременно вижте реакцията към новото заглавие на Марк Хамил (Скайуокър), който беше интервюиран от Associated Press вчера на фестивала Сънданс.

 

Сценарист и режисьор на новата глава от сагата е Раян Джонсън, продуценти са Кейтлин Кенеди и Рам Бъргман, а изпълнителни продуценти - Джейсън МакГатлин, Том Карновски и режисьорът на Епизод VII Джей Джей Ейбрамс, който ще бъде и креативен консултант на Джонсън. 

"Междузвездни войни: Последният джедай" идва в кината на 15 декември 2017 г.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ