Пет лесни начина да припечелите пари

22.04.2018, 14:00

Съвет от Business Insider.

   
 
Пет лесни начина да припечелите пари

Статия на Business Insider започва с обезпокоителното твърдение, че финансите са един от най-големите източници на стрес за милиони американци. Всъщност това не е далеч от истината и за повечето българи, независимо дали са ангажирани с работа или не. Въпреки че по последни данни все повече хора се присъединяват към пазара на труда, безработните у нас наброяват около 183 хиляди. Ето и няколко (легални!) съвета от водещото списание за медии, реклама и бизнес как може да си помогнете финансово.

2051493

Първо, ако сте собственик на голяма колекция книги, DVD и дори технологии, това може да се превърне в лесен начин да припечелите някой друг лев. За целта си свалете апликацията Decluttr, която ще превърне умния ви телефон в скенер за отчитане стойността на продуктите ви през техния баркод. През приложението ще може да изпращате безплатно пакета с нежеланите от вас принадлежности и да получавате съответната сума за тях.

Второ, когато нещо, което сте купили онлайн има по-ниска цена от тази, която сте заплатили, имате право на възстановяване на сумата. Добре е да знаете при това положение, че съществува апликация на име Paribus, която следи вашите покупки от близо 30 онлайн магазина, наблюдава кога има спад на цените и от ваше име преговаря възстановителния процес.

Трето, просто разчистете добрия стар гардероб. Може да направите това през ThredUP – най-големият онлайн магазин в света, където можете да купувате и продавате висококачествени дрехи "втора ръка". От ThredUP ще се погрижат за всичко, включително професионалното заснемане на вашите предмети. Изплащанията се предлагат под формата на кредит или дори като дарение за любима ваша кауза, както и през PayPal.

Четвърто, просто разчитайте на креативността си. Ако сте един от тези хора, които обичат да творят и се гордеете с уменията си, използвайте някой от следните сайтове като възможност за вашите творения да достигнат по-широка публика: Minted, Society6 или Etsy.

Пето, преподавайте онлайн. Присъединете се към свободния пазар на знание, включвайки се към обучителните платформи Skillshare и Udemy, които ще ви позволят да практикувате образователната си професия дори без да напускате стаята си.

 

2051491

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ