Как работят озвучаващите актьори на филми?

22.09.2021, 13:00

Да надникнем!

   
 
Как работят озвучаващите актьори на филми?

Гласовото озвучаван на филми и телевизионни предавания е сложен занаят. Отнема години а един актьор да влезе в индустрията дори в малки роли. Ето някои факти за дублирането на филми и телевизии от професионални актьори.

Актьорите трябва да гледат своите филми

По време на гласовото озвучаване актьорите не чуват крайния резултат и не могат да разберат колко добре са се справили. Току-що направените записи не са вградени в картината, затова крайният резултат може да бъде оценен само от режисьора. А актьорите трябва да гледат филмите и да решат какво би могло да се подобри.

Колко печелят дублиращите актьори?

При дублажа ентусиазмът е по-важен от желанието да печелиш пари. Всички студиа имат свои собствени цени за една минута дублиране на материал. Но освен дублаж във филми, актьорите печелят пари, като работят по телевизионни предавания, аудиокниги, видео игри и много други. Важно е да се отбележи, че когато един актьор е получил пкана да озвучава определен персонаж, тогава той печели и много голям хонорар.

По време на озвучаване не винаги е възможно да се ръководиш от картината. Понякога на актьорите се показва пълната картина, понякога просто трябва да се приспособят към времетраеенето  малък откъс под форматта на видео.

Гласовото озвучаване не копира оригинала

Тук всичко зависи от визията на режисьора, който избира актьора. Във всеки случай изпълнителят на дублиращата роля оставя частица от себе си, докато работи. Никой от актьорите не копира интонацията на оригиналите, а ги преобразява, разчитайки на изражението на лицето, състоянието и обстоятелствата.

Можеш да станеш дублиращ актьор без актьорско образование

Има много професионалисти в общността на гласовите актьори, които нямат подходящо образование. Те се учат в движение, след това работят с режисьори, анализират проектите си и подобряват практическите си умения.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ