Секс фантазиите

14.10.2011, 10:00

   
 
Секс фантазиите

"Тя ме разсъблече, сложи превръзка на очите ми и ме завърза с въжета за леглото, оставяйки ме напълно безпомощен. Бях изцяло под нейната власт, роб на желанията ѝ..."

"Седя в библиотеката, точно срещу красива жена. В следващия миг тя ми сваля панталоните. Приятно ми е, но виждам, че изведнъж се появява библиотекарката и... без да каже нищо, се присъединява към нас. След малко и двете замръзват на местата си. Установяваме, че приятелката ми е там и ни гледа..."

Това не са откъси от писания в порно сайт, това са сексуални фантазии, написани от двама участника в научно изследване на специалисти в училище по психология в Израел, които са посветили проучването си на въпроса дали ежедневните сексуални фантазии са провокирани от случайни сексуални желания или имат и по-дълбоко значение.

В изследването са участвали 48 двойки, които, независимо една от друга, са представяли ежедневните си секс фантазии и описание на отношенията си с партньора в продължение на 21 дни. Учените са наблегнали на въпроса дали партньорът желае по-голяма близост или дистанцираност във връзката. В крайна сметка са установили, че смисълът на всяка сексуална фантазия всъщност е директно повлиян от личността на съответния партньор и от факта дали взаимоотношенията между двамата партньори през тези дни са били положителни или отрицателни.

В дните, когато партньорите от една двойка са се карали, сексуалните фантазии и на двамата са били свързани с други хора, а не с партньора им.

Изследването също така е установило, че асоциалните мъже имат повече сексуални фантазии, в които получават сексуално удоволствие от непознати жени, като фантазията по-горе – в библиотеката. Тя може да означава, че човекът иска да намали интимността и отразява желанието му за бягство.

От друга страна, хората, които копнеят за повече интимност във връзката си, имат повече сексуални фантазии с настоящия си партньор. В дните, когато са били в лоши отношения с него, те са имали повече фантазии, в които си се представят безпомощни и контролирани, като първата цитирана фантазия по-горе.

Изводът е, че секс сценариите, които пишем в главата си, могат да отразяват дълбоко скрити и неподозирани наши желания.

Източник: Men's Health

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ