Филми без щастлив край

21.05.2018, 09:00

Ако ви е писнало от предвидими сюжети, погледнете следните предложения.

   
 
Филми без щастлив край

Писнало ли ви е от евентуалния тримф на добрия герой в края на почти всяка филмова продукция? Писнало ли ви е щастливият край да е това, което дефинира филмовото ви изживяване? Ако отговорът е "да", то се насочете към някой от следващите филми, защото в края ще ви чака всичко, но не и щастлив завършек.

ЛЕОН

Ако има подценен филм в настоящата класация, то това е "Леон" на Люк Бесон. Историята проследява трогателното приятелство между наемен убиец на име Леон (Жан Рено) и 12-годишната Матилда (дебютът на Натали Портман), чиито родители са убити брутално от корумпирано ченге (Гари Олдман), което на всичкото отгоре се оказва и наркозависим. В последните моменти от филма ставаме свидетели на напрегнат екшън, който се разиграва в апартамента на Леон. Полицейският отряд, на чело на който е героят на Гари Олдман, връхлита в апартамента на Леон с цел да докопа момичето и наемния убиец, който вече е спечелил сърцето на публиката. Тъкмо когато си мислим, че Леон ще се спаси, мръсното ченге го издебва в гръб, прострелвайки го фатално. Но предвидливият герой е оставил една последна изненада за своя враг. Силно ви препоръчваме тази продукция, не само за да видите какво се случва в последните минути на филма, но и защото става въпрос за истинска класика във френското кино.

2060278

СМЕЛО СЪРЦЕ

Този филм заслужено печели на Мел Гъбсън редица награди, включително за най-добър филм и най-добър директор. Историята разказва за плана за отмъщение на шотландския боец за свобода Уилям Уолъс, чиято жена е убита от английски войници. Впоследствие жаждата за мъст се превръща в епична битка в името на шотландската независимост. Режисурата на Гибсън, начинът, по който са заснети бойните сцени, разказът за отмъщението, любовта и предателството, както и няколко забавни сцени, превърнаха "Смело сърце" в любим филм на мнозина. Епопеята завършва обаче със сцени на мъчение, които така ангажират зрителя, че е на върха на езика му да заплаче за милост, докато Уилям Уолъс загива за идеите си. 

2060282

ЛАБИРИНТЪТ НА ФАВНА

Красива и в същото време мрачна фантазия, този филм на режисьора Гийермо дел Торо е нещо като "Алиса в страната на чудесата", но за пораснали деца с по-особени предпочитания. Историята разказва за малката Офелия, чиято майка се омъжва за садистичен фалангистки капитан. Действието се развива след Испанската гражданска война и проследява фантасмагоричното пътешествие на Офелия в свят, пълен с чудати и опасни създания. Докато майка й е прикована за легло, защото чака детето на новия си мъж, който е силно мотивиран да унищожи противниците на фашисткия владетел Франсиско Франко, Офелия попада в магически лабиринт, където бива убедена, че е изгубена принцеса и трябва да изпълни три смъртоносни задачи преди да се прибере в истинския си дом. Последната задача се оказва да отвлече новородения си брат от ръцете на садистичния си пастрок, който от своя страна я застрелва. Филмът е много по-сложен от изложеното и е пълен със символики, което го прави задължителен за всеки ценител на доброто изкуство.

2060280

МОМЧЕТАТА НЕ ПЛАЧАТ

Един от най-въздействащите филми на 90-е. Направен по действителен случай, филмът разказва за 20-годишният Брандън Тийна, който, за да избяга от неприятното си минало, се преселва в ново градче, където се сприятелява с група младежи и намира любовта в лицето на красивата Лана. С развитието на историята обаче много неща започват за изплуват наяве. Но не криминалното минало на Брандън е това, което се оказва най-скандалното за жителите на малкото градче. Оказва се, че Брандън Тийна всъщност е Тийна Брандън - жена, представяща се за мъж: нещо, което ще му коства живота и то от ръцете на най-добрите му приятели. 

2060284

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ