Филмите, които можеш да изживееш на живо

01.08.2021, 10:00

Не се бъзикаме!

   
 
Филмите, които можеш да изживееш на живо

Има филми, които оставят толкова силен отпечатък у нас, че ни се иска не просто да ги гледаме, а да станем главни герои в тях. Да, признаваме си, че понякога живеем в страшен филм, но това е друга дълга и мрачна тема...

Оказва се, че желанието ни да се пренесем в любимите продукции би могло да се осъществи поне от части. Знаеше ли, че някои от къщите от популярни филми и телевизионни сериали могат да бъдат наети през Airbnb и други сайтове. Ето няколко интересни примера.

"Сиянието" - САЩ, Орегон

Хотел Timberline Lodge копира напълно външния вид на хотел Overlook. Интериорът за съжаление няма нищо общо с филма, тъй като вътрешната част на Overlook е заснета в снимачни павилиони. Стая в хотел Timberline Lodge струва от 215 до 410 долара на вечер. За самата история от "Сиянието" Стивън Кинг получава вдъхновение в хотел "Стенли" в Колорадо, който също все още приема гости.

Хари Потър - Великобритания, Lavenham

2309113

Малката къща, в която Хари е живял преди смъртта на родителите му, също се наема в Airbnb. Имението се продава, но засега собствениците го отдават под наем за 260 паунда на нощувка. Цената включва английска закуска от домакинята.

"Семейството Тененбаум" - САЩ, Ню Йорк

2309112

Имението от филма на Уес Андерсън е построено през 1899 г. Вътре има шест спални, четири бани, две кухни и две дневни. Цялото това удоволствие ще ти струва много или около 20 хиляди долара за месечен наем.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ