Мъжките компании изграждат мъжа

11.06.2021, 09:00

Важно

   
 
Мъжките компании изграждат мъжа

Мъжете обичат да се движат в компании. Те се чувстват сигурно, когато са част от мъжка общност, а тя често се състои от различни типове. Да, но ние се доверяваме също толкова трудно, колкото и жените. Това просто е нормална човешка реакция, когато се срещаме с непознати хора. Но, ако умеете да преодолявате предубедеността си към другите в компанията, ще можете да се отличите и да направите нова крачка в живота си – да станете по-добър мъж, баща, съпруг, лидер.

Няма как. Човекът е социално същество и може да се развива, само ако е сред свои. Много мъже се чувстват доста по-комфортно, когато са в женска компания. Това не е някакъв странен феномен, защото голяма част от мъжете от последните няколко поколения са отглеждани основно от майките си, а бащите им са отсъствали. Тези момчета не са получили нужния мъжки модел, възпитание и пример и затова се чувстват много по-спокойни и уверени, когато споделят с дами.

От една страна това не е чак такъв проблем. Подобни мъже не би трябвало да имат затруднения с романтичните си връзки, с дългите взаимоотношения, сватбите, децата и т.н. Жените могат да ни научат на много неща, но не и на мъжество. За тази цел са ни нужни други мъже, бащи и ментори. И както при всяко общуване, така и в мъжките среди, рано или късно мъжете срещат трудности в лицето на други мъже. Или самите те се превръщат в такива. Ето ги и тях:

Умникът: Наистина е умен. Знае много неща и изобщо не се притеснява да ги споделя с хората около себе си. Може да бъде много щедър и да ви отделя време и познания, но същевременно не спира да ви поправя, копнее да е център на вниманието именно с умствения си багаж. Неговият проблем е, че е несигурен, умната му "обвивка" кара хората леко да се дистанцират от него и не разбират, че срещу тях стои супер уязвим смъртен, така да се каже.

Жертвата: Той е супер убедителен. Или поне той самият е убеден. Разказва ви неговите истории, в които неизбежно той е жертвата и дори и да е интелигентен човек, понякога и сам не вижда колко неубедително звучи. Чува само това, което иска да чуе и което ще го убеди, че именно той е най-голямата жертва.

Угодникът: За него не можете да кажете нищо лошо, както и той за вас впрочем. Но точно в това му е проблемът. Той е лъжец. Разбира се, той не мисли по този начин за себе си. Но точно така се наричат хората, които не казват истината. А в една мъжка компания, когато лъжеш, обикновено бързо ставаш неприятен и никой не желае да ти вярва.

Разочарованият: Като малък обикновено е преживявал неприятни неща. Цялото му детство е преминало в скандали и забележки. Нищо не е правил както трябва, според близките му. Проблемът е, че този тип с времето е започнал да вярва на тези неща. И сега, когато обърка нещо и получи критика, единственото, което чува около себе си, е крясъци и викове, а отникъде не се появява трезвата му самооценка.

Ядосаният: И ако го попитате, ще ви даде всякакви доводи за неговата ярост. Когато го слушате, малко по малко и вие самият започвате да се ядосвате, но не с него, а на него. Той обикновено прави от мухата слон. Но вие по-добре внимавайте и осъзнайте, че това негово държане е просто по-агресивен начин да покаже, че е тъжен и самотен.

Пичагата: За него животът е прекрасен. Жена, деца, пари. Много щедър е и е готов и ризата да си свали от гърба, за да ви я даде. И вие бихте направили същото за него. Боже, колкото готин тип. До деня, в който не се случи нещо странно. Разбирате, че пичагата ще се развежда, арестуван е за данъчни измами, влиза в клиника за алкохолици или нещо още по-лошо. Жалко, наистина, защото очевидно дълго време се е самозаблуждавал. Ако е бил честен със себе си, може би е нямало да се стигне дотам.

Общото между изброените типажи е, че дълбоко в себе си всеки от тях смята, че нещо в живота му не е наред. И ние, и вие, и всеки мъж съдържа в себе си частица от всеки тип и точно заради това мъжките общности са успешни, защото колкото и различни да изглеждат, мъжете в тях си приличат.

А и къде другаде ще можете да се оплачете от жените си без да срещнете критичния поглед на някоя жена, която да измърка: "Е, не говори така, де!". Опитвайте се да запазвате приятелствата си, защото дори и да ви се струва, че сте заобиколени от кретени, всъщност обменяте опит.

Източник: ArtOfManliness.com

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ