Инструкции за оцеляване на плажа: 2021 edition

18.06.2021, 09:00

Вместо кърпа и чадър, родопско одеяло и вълнени чорапи!

   
 
Инструкции за оцеляване на плажа: 2021 edition

Лято, плаж, море, пясък, сини вълни и голи жени. Да, ама само на някоя картичка, може би... Тази година лятото показа среден пръст в лицата на всички ни. Какво ли не бихме дали, за да легнем на един шезлонг за 20 лева без чадъра... Ама, няма, няма... ех, как се променят нещата! Но погледни от добрата страна - поне няма да даваш пари за слънцезащтни кремове.

Ако си сред "късметлиите", които са се прецакали да си вземат отпуска и все пак ще се осмелят да припарят до морето, имаме нещо за теб. А, ако си от предвидливите, сигурно вече си запалил камината, пуснал си лампичките на елхата и се наслаждаваш на приятния звук на градушката, която чука по прозореца ти, с чаша греяно вино в ръка.

Знаем, че чакаш тази почивка от отдавна и много те е яд, но спокойно - нищо не е загубено все още. Плажът те чака, той няма къде да избяга. Единственото, което трябва да запомниш е да не си забравяш ушанките и дъждобрана. За всеки случай обуй един термоклин, а за да си напълно подготвен сложи и апрески. С тези сутрешни температури не се знае дали няма да го обърне в сняг...

2300574

След като вече си готов за плажуване, постели спалния чувал на пясъка и се сгуши в него. Усещаш ли как едрите капки нежно галят лицето ти?

До големите сини вълни не си и помисляй да припарваш! Но ако все пак решиш, не забравяй да се въоръжиш с тежести, че току виж вятърът те отнесъл на съседния плаж.

И недей да се ядосваш. Колкото и да си подготвен, нищо няма да те спаси от задаващата се градушка! Пък и зимата скоро ще дойде - може пък тогава най-сетне да стане за плаж...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ