Най-добрите футболни моменти...

03.07.2018, 13:00

... от историята на Световната купа

   
 
Най-добрите футболни моменти...

1. Преструвката на Ривалдо

Футболът може да е малко груб спорт понякога. Случва се положението да е толкова интензивно, че на някой играч може да му се случи да пропусне няколко игри заради травма. Не винаги обаче точно това е случаят. Все някой ще се опита тактически да симулира нараняване. Така, например, по време на мача между Бразилия и Турция на Световното първенство през 2002 г., Ривалдо изигра театралната си игра на живота. 

 

2. Три жълти картона.

Не всеки си пада по футбол. Нормално. Но най-вероятно и дори най-незаинтересованият човек е чувал, че два жълти картона се равняват на един червен, което е причина играчът да излезе от игра заради нарушение. По време на мача Хърватия - Австралия през 2006 г. Греъм Пол дава на Йосип Симунич цели три жълти картона преди да го извади на скамейките. 

 

3. Когато на Шейха не му хареса резултатът.

Дебютното представяне на Кувейт на Световната купа през 1982 г. е един от най-запомнящите се моменти в историята на Световното първенство. По време на мача с Франция Шейх Фахад Ал-Ахмед Ал-Джабер Ал-Сабах е в публиката, наслаждавайки се на играта, докато отборът му не започнал да губи с 3 на 0. Това накарало принца да изгуби спокойствие и да заплаши официалните представители, че ще извади играчите си, ако последният гол не бъде отменен. Е, в края на краищата Кувейт не успяват да спечелят.

 

4. Осирането на Гари Линекер.

Виждали сме играчи да обменят грозни думи на терена. Виждали сме ги да се бият, както деца. Но през 1990 г. бившият английски играч Гари Линекер успя да се осере (буквално!) във футболните си шорти, точно по средата на мача. Чудим се дали са го здрависали след края на играта.

 

5. Вампирът Луиз Суарес.

Играчите се псуват, бутат, спорят и се карат на терена. Това е част от цялото забавление. Но някой път нещата стигат твърде далеч. Така, например, през 2014 г. по време на мача между Уругвай и Италия уругвайският играч Луиз Суарез се превърна във вампир и ухапа италианския си съперник Джорджо Чиелини. Ауч!

 

6. Зинедин Зидан в атака.

По време на Световното първенство през 2006 г., мачът между Франция и Италия бе един от най-интензивните мачове в историята. Иначе пенсионираният Зидан се включи в мача, за да изведе Франция към финала. За съжаление той беше изгонен след като получи червен картон. Причината: удари с глава италианския полузащитник Марко Мареразци.

 

7. Блондини на терена.

Друго интересно нещо, което можете да видите на полето, са различните прически на играчите. Но по време на Световната купа през 1998 г. Румъния шокира зрителите, след като всеки играч излезе на полето с боядисана в русо коса, най-вероятно като символичен жест с оглед на шампионското злато.

 

8. Изцепките на Марадона на настоящата Световна купа.

"Никой не иска да види такава легенда в подобно състояние", казаха всички. Амии, всъщност защо не.  Аржентинският любимец очевидно се беше почерпил с какво ли не и по едно време така се развълнува, че след играта беше закаран направо в болницата, където в края на краищата всичко беше наред.

 

 

 

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ