Clubhouse: Социална мрежа за отбрани потребители, в която се комуникира само с аудио

13.02.2021, 10:00

Интересно!

   
 
Clubhouse: Социална мрежа за отбрани потребители, в която се комуникира само с аудио

Новата социална мрежа Clubhouse набира скорост. В нея можеш да разговаряш с много известни личности или да създадеш частен чат с приятелите си. Но влизането в социалната мрежа не е лесно. Какво е Clubhouse, как да се регистрираш и защо има толкова голям шум около пиложението?

Clubhouse е място, където хората общуват чрез аудио. Там можеш да се присъединиш към дискусиите, които се провеждат в момента и към планирани чатове. Местните алгоритми анализират твоята адресна книга и списък с абонаменти в самата апликация. В зависимост от твоите интереси ще ти бъдат предложени различни "стаи" за свързване, в които се говори за музика, кино, технологии и много други.

Регистрацията за Clubhouse не е лесна. Можеш да влезеш в тази социална мрежа по покана на някой твой познат, който вече е там. Ако нямаш приятели в приложението, можеш да се наредиш на виртуалната опашка, за да се присъединиш към социалната мрежа. Но в този случай, разбира се, ще трябва да изчакаш. Когато вече си в социалната мрежа, имаш право да изпратиш две покани, а за дейността ти можеш да получиш допълнителни покани.

2275858

Знаменитостите от своя страна са доста отворени за чат. Те буквално създават свои стаи, където са готови да разговарят с фенове. Сред известните потребители на Clubhouse вече са: Илон Мъск, Опра Уинфри, Джаред Лето, Дрейк, Ащън Къчър и дори Марк Зукърбърг.

Приложението стартира още през април 2020 г., но през това време вече успя да влезе в няколко скандала. То беше напълно блокирано в Китай заради една чат стая, обсъждаща протестите на площад Тянанмън през 1989 г. Обсъждането на тази тема в КНР е забранено.

В самата Клубна къща записването на всякакви разговори е забранено. Но в същото време се оказа, че социалната мрежа записва всички разговори при интерес от страна на властите към повдигнатите теми. Те се съхраняват известно време, а след това, вероятно, се изтриват. Но колко записи всъщност се съхраняват на Clubhouse сървърите е неизвестно.

Понастоящем Clubhouse съществува само като приложение за iPhone. Все още няма версия за Android, но разработчиците планират да я пуснат в близко бъдеще.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ