7 държави, в които снимането е забранено със закон

04.09.2021, 10:00

Внимавайте!

   
 
7 държави, в които снимането е забранено със закон

Нормално е, когато посетиш ново и непознато за теб място да искаш да фотографираш някой пейзаж или друг детайл от него, който те е впечатлил. В някои райони обаче съществува строга забрана срещу снимането и ако я нарушиш, те чакат сериозни последствия.

Амстердам, Холандия

1976825

Или по-скоро кварталът на "Червените фенери”. Там не се толерират туристите с фотоапарати,които се опитват да заснемат момичетата по витрините. Ако някой забележи, че снимаш, може и да си изядеш боя.

Южна Корея

1976824

Там пък е забранено да фотографираш жени, без тяхното изрично съгласие. В азиатската страна това се счита за сексуално посегателство и заради него може да отнесеш глоба на стойност 10 милиона корейски вона и да лежиш до 5 години в затвора.

САЩ

1976827

Забранено е да се снимат обекти, които са частна собственост, без разрешението на притежателя на имота. Оглеждай се за обозначения, за да избегнеш проблеми с властите.

Обединени арабски емирства

1976829

Фотографията на забранено място може да доведе до лишаване от свобода от 1 до 3 месеца и глоба от 1,361 долара. На много места човек не може да снима заради суеверия и правителствени сгради, защото някои мостове и дворци на шейхове не могат да бъдат премахнати. Забраната за снимки на дворците е определена със закон.

Северна Корея

1976828

Там не е е позволено да излезеш от хотела си без своя придружител, а за да снимаш, отново ти трябва специално разрешение от него. В противен случай те чака глоба или по-жестоко наказание.

Англия

1976822

Страната толерира снимките на обществени места, стига те да са за лично ползване. Ако искате да направите фотографии с рекламна цел, ще ви трябва разрешение. На площад "Трафалгар" и на площада на парламента снимането с търговка цел без разрешение на кмета е забранено.

Япония

1976823

 

В Япония е забранено да се снимат някои храмове и статуи. Местните казват, че това може да разгневи духовете. Тук можете да видите списъка с храмове, някои от които е забранено да заснемат изобщо, а други -  в определени моменти от годината.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ