6 от най-страшните туристически дестинации

05.10.2015, 18:30

Ако сте смели, отивайте

   
 
6 от най-страшните туристически дестинации

Където и да живеете в момента, някъде в града ви или в околността има поне едно местенце, от което ви побиват тръпки, леко се изпускате и почти сте готови да се разревете, само и само да не отидете. Страшничко си е в някои кътчета на нашата иначе гостоприемна планета.

И все пак, колкото и да е страшно и психарско едно място, винаги се намират хора, които да съберат багажа и да се насочат баш натам. Ако и вие сте "заразени" от бацила на приключенството, то вероятно следващите 6 плашещи дестинации ще ви се сторят привлекателни.

1. Повеглия, Италия

Когато някой лош човек умре, се събужда в Повеглия. Това гласи едно венецианско поверие. Островът, на юг от Венеция, е известен като едно от най-страшните места в света. Вярва се, че в него са заровени над 160 000 тела на хора, умрели от чума, проказа и психически заболявания. През 20-те години на XX в. Повеглия е превърнат в болничен и психиатричен център, в който директорът на учреждението е практикувал ужасяващи експерименти върху хора. След известно време се самоубива.

В наши дни, екип на предаването "Ghost Adventures" посещава острова. По време на престоя част от техниката им отказва да работи, а хора от екипа чуват странни гласове. Е, наскоро Повеглия е продаден и в момента се реновира. Още не е ясно какво ще се случва там, но се носят слухове, че новите собственици строят хотел.

2. Долината на царете, Египет

През годините се е запазила една от най-страшните истории - тази за проклятието на Тутанкамон. Момчето-владетел умира през 1327 г. пр. Хр. и е погребан в пищен гроб. Три хиляди години по-късно тялото му е ексхумирано от англичанина Хауърд Картър, който открива трупа изключително запазен. Въпреки че е предупреждаван за проклятието, че който оскверни гроба на Тут, ще бъде застигнат от жестоко проклятие, Картър не се впечатлява. Но по-късно разбира, че в момента, в който е отворил гроба, змия е влязла в дома му и е убила домашното му канарче. Четири месеца по-късно един от най-близките хора на Картър умира от ухапване от комар. В следващите години 27 души, свързани по някакъв начин с ексхумирането на тялото на Тутанкамон, умират или се самоубиват.

Твърди се, че проклятието може да бъде спряно, само ако всички вещи бъдат върнати обратно в гроба. Ако ви стиска и не ви страх, можете да посетите мястото, което се намира в Египет.

3. Тифож, Франция

1577500

Жил дьо Рей - един от най-злите убийци в историята, живее в Тифож. Младият благородник, обвинен в серийни убийства и убийства на деца, както и в извършването на още няколко особено странни престъпления, се е бил рамо до рамо с Жана Д'Арк. Неговият замък днес е отворен за посещения, за да може всеки да види къде точно за извършвани убийствата.

4. Мавзолеят "Гур-Емир", Узбекистан

1577501

"Когато се извися от мъртвите, светът ще трепери", пише на гробницата на Тимур. Непреклонният турко-монголски завоевател и неговите войни пътуват от Хималаите до Турция, избивайки близо 17 милиона души. На 22 юни 1941 г. неговата гробница в мавзолея "Гур-Емир" е отворена, а останките му са подложени на задълбочени изследвания. Само часове след това Германия напада СССР. Според вярващи именно проклятието на Тимур е причинило жертвите от нападението.

Днес мавзолеят е отворен за посещения.

5. Аокигахара, Япония

Наричана още "Гората на самоубийствата", това е най-популярното място, на което хората отиват, за да сложат край на живота си, след моста Golden Gate Bridge в Сан Франциско. Всяка година около 100 души отиват в гората на вулкана Фуджи и никога повече не се връщат. Твърди се, че в района на Аокигахара компасите се побъркват, а мобилните телефони спират да функционират нормално.

Самоубийствата на това място започват още през XIX в., когато съществува традицията възрастните хора да отиват в горите, където доброволно да умрат от глад.

6. Стъл, Канзас, САЩ

1577499

Входът към Ада е в Канзас. Легендата разказва, че там е заровена вещица, в която Дяволът е така влюбен, че редовно я посещава, за да спечели любовта ѝ. Смелчаци, посещавали гробището нощем, твърдят, че са усещали докосвания от невидими същества, блъскания и крясъци.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ