5 животни, които употребяват наркотици 4

23.11.2016, 12:00

Птици, пчели, големи котки и още наркомани

   
 
5 животни, които употребяват наркотици

Веднага искаме да ти кажем, че ние в редакцията сме против наркотиците. Наркотиците разрушава животи и най-важното – струват много пари. Та, ето накратко. Някои животни не са толкова съзнателни, като нас и теб и (представи си) употребяват наркотици. Сега ще разбереш, защо определени видове в зоопарка ти се виждат неадекватни. 

ЯГУАР

Домашните котки си хапват трева, за да пречистят стомасите си, техните големи братя правят същото. Но ягуарите, които обитават Амазонка, предпочитат халюциногени растения. След употребата им ягуарите виждат по-добре в тъмното и повишават възприятията си, което им помага в лова. Същите растения употребяват ловците от племената в Южна Африка.

КЕНГУРУ

Кенгуруто има пристрастия към опиумния мак и тъй като в Австралия растат 50% от познатите опиати – пристрастията са големи. След като кенгурутата се надрусат правят идеални кръгове в полетата, което много разочаровало  местните аборигени – те си мислили, че това са боговете.

1810640

ПЧЕЛИ

Животът на пчелата е тежък и безпросветен, за това не е чудно, че някои забягват към пиянството. За разлика от теб на пчелата и трябва само една капка етанол, за да започне да се държи като пияниците на Халите в столицата. В кошера, разбира се, такова поведение изобщо не се поощрява и пчелите просто не пускат пиянката – чакат я да изтрезнее.

ПТИЦИ

Ще се учудиш, но някои птици, които добре познаваш са измислили хитър начин да се забавляват. Те позволяват на мравките да ги лазят и да ги хапят – слюнката на мравката има инсектицидни свойства. Това поведение е описано от орнитолозите през 1935 година, но скоро учените доказаха, че някои птици придобиват зависимост.

ЛЕМУР

Да се натъркаш със стоножки – опасно занятие, защото съдържат цианид. Лемурите ги използват, за да се избавят от паразитите, но тъй като цианидът се явява халюциноген – не им вярваме много, че е само заради бубите.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ