4 тайни места, които сa замъглени на Google maps

15.07.2021, 09:00

Каква мистерия...

   
 
4 тайни места, които сa замъглени на Google maps

Благодарение на Google Maps можем да стигнем до всяка точка на света, когато си поискаме и без да ставаме от стола. Е, не съвсем навсякъде. В света има много тайни обекти, привидно незабележителни, чийто образ е размазан от Google. Понякога това са места за ядрени опити, а в някои случаи са езера и обикновени маршрути. А защо са размазани, никой не може да каже...

Част от комуна Чусклан

2305881

Общината Чусклан се намира във Франция на брега на река Рона. Това място не изглежда особено забележително, но югоизточната му част е заобиколена от бодлива тел и е забранена за гледане. Ако обаче потърсиш в Google думата "Markul", ще разбереш, че на това място е имало център за ядрени изследвания, където преди няколко години са били изхвърляни отпадъци.

Роза, Испания

2305883

В Испания има малък град а име Роза. Недалеч от него има малка площ, която е внимателно замазана. Не може да се скролва и абсолютно нищо не се знае за това място.

Езерото Раззаза, Ирак

2305880

На 80 километра от Багдад, в средата на пустинята се намира езерото Раззаза. По някаква причина част от него е замазана при увеличение. Наблизо се виждат полета, но нищо повече не можем да кажем за това място.

Остров Муруора

2305882

На 1340 км от Френска Полинезия има цял архипелаг от малки островчета, включително Муруора. Точно в средата на острова ясните очертания изведнъж стават замазани. Според непотвърдена информация, когато островът е принадлежал на французите, те са провеждали там ядрени опити.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ