Как да преодолееш страховете си?  2 Виж всички снимки

02.02.2022, 15:00

Не е чак толкова трудно

   
 

Всеки от нас се страхува от нещо. Страхът е част от живота ни и понякога ни пречи да функционираме нормално във всекидневието. Всеки човек изпитва страх към определен аспект от живота, а при други дори се развиват сериозни фобии, които силно влияят на психиката и поведението. 

Но все пак човек е с способен да преодолее страховете си и е добре да се опита да го направи, защото в противен случай те превземат живота му.

Чудиш се как да го направиш? Ето как!

Записвай страховете си

Опиши подробно от какво се страхуваш и как се е породил този страх. Когато прочетете написаното, това ще ви позволи да прозрете нещата в истинската им същност и страхът повече няма да има контрол над вас.

1969976

Изправи се пред страховете си

Нека това се случва малко по малко. Тези действия ще разширят мирогледа ти и ще ти помогнат да се освободиш от страха си.

Отпусни се

Давай си почивки през целия ден. Отпусни се, разтвори ръцете си и изчисти съзнанието. Научи се да водиш спокоен начин на живот.

1969975

Води си дневник за постигнатия до момента успех

Това ще те окуражи и ще ти даде стимул да не се отказваш и да не спреш да вярваш в себе си. Някога те е било страх да се качиш на колелото, а сега го караш без проблем, нали?

Надсмей се над страха си

Това ще ти помогне да разбереш колко глупава и безсмислена е причината да се страхуваш от каквото и да било.

Не се притеснявай да говориш за това

Когато намериш разбиране от друга страна ти спираш д се чувстваш сам в неприятната ситуация. А това намаля страха поне наполовина.

1969978

Обогатявай се с нова информация

Винаги бъди любопитен, научавай по нещо ново, обогати се с нови преживявания. Това ще поведе мислите ти в нова посока и няма да мислиш за страховете си и ти постепенно ще се изпарят.

1969972

Приеми провала като част от живота

Няма как човек да се развива, без да се провали или да сгреши. Ако го приемеш и се научиш да черпиш позитивното от провали си ще успееш да се справиш и със страховете си. 

1969974

Приеми живота като приключение с хиляди нови възможности

Не стой на едно място. Разнообразявай се, освободи се от напрегнатото всекидневие и се научи да живееш пълноценно. Открий нови дейности и активности, които те карат да се чувстваш добре.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ