Как жените си избират мъже в социалните мрежи

07.09.2016, 19:30

Жените харесват пълнички мъже, а 20-годишните - мъже до 30 години

   
 
Как жените си избират мъже в социалните мрежи

Неотдавна изследване от Университета в Мичиган, публикувано на на техния сайт, отговори на няколко много фундаментални въпроса за онлайн запознанствата. 

Изследването е на база на 1885 човека, които са популярни в социалните мрежи (имат над 500 последователя). Та, от анализа относно техните симпатии и антипатии, станаха ясни няколко неща.

1773385

20-годишните девойки предпочитат да отговорят на съобщения, изпратени от мъже до 30 години. И изобщо, жените обръщат внимание 400 пъти по-малко (!) на профилите на мъже, които са значително по-възрастни от тях. Разбира се, това число се променя: 45-годишните жени обръщат повече внимание на мъже около 55 години, отколкото на връстниците си.

Наличието на снимки е решаващо: болшинството жени игнорират профили без снимки. Ако профилната снимка е с цигара, шансовете рязко падат (това разбира се, е в Щатите, в България не мислим, че е точно така).

1773387

Имаме лоши новини за по-ниските мъже. Жените отговарят 10 пъти по-често на мъже, които са по-високи от тях. Това обаче не е чисто число, защото повечето ниски мъже дори не се опитват да съблазнят по-високите жени.

Сега за пълничките мъже. Добри новини! Ако мъжете основно игнорират профилите на пълните момичета, то жените не правят съществена разлика между профилите на атлетичните мъже и тези на по-пълничките. Ура!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ