Кои вредни храни не са чак толкова вредни?

30.06.2021, 09:00

Я да видим!

   
 
Кои вредни храни не са чак толкова вредни?

В днешно време никой няма пълно доверие в храната, която се предлага в супермаркетите и вече не е ясно какво можем да ядем и какво - не. Има обаче някои храни, които са заклеймени като вредни и това е! Е, днес ще развенчаем някои митове, поне отчасти!

Инстантни нудли

2302816

Тази така любим за нас храна се считат за едно от най-опасните неща в света. Оказва се, че най-вредното нещо в такива юфка е подправката, защото съдържа мононатриев глутамат и други хранителни добавки, които могат да бъдат вредни за здравето. Винаги можеш да избегнеш тази подправка като си приготвиш месен бульон и добавиш зеленчуци. Пробвай, става божествено!

Пуканки

2302813

Пуканките съдържат голямо количество фибри, много витамини и минерали, които имат антиоксидантни свойства. Основната вреда от пуканките не са самите зърна, а подправките, оцветителите и подобрителите на вкуса, както и транс мазнините, които се добавят към тях. Можеш да си купиш сушени царевични зърна и да си направиш собствени пуканки в тенджера с малко масло и сол.

Сладолед

2302815

През лятото всички искат нещо студено и освежаващо и повечето хора избират сладолед. Той съдържа витамини от група В, С, протеини, калций и други полезни за организма хранителни вещества. Ако го ядеш умерено, не е нужно да се притесняваш за рисковете за здравето. освен това на пазара се появих стотици видове здравословно приготвен сладолед, който не отстъпва по вкус на стандартния.

Желирани бонбони

2302812

Тези лакомства имат доста прост състав, без излишни съставки и добавки - пектин, желатин или агар-агар. Всички те са полезни за организма, тъй като съдържат много калций, натрий, желязо, фосфор, магнезий и калий. Но не трябва да се злоупотребява поради съдържанието на захар и оцветители.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ