Като се напием, на какво ни избива 5

02.08.2020, 14:00

Всекиму според алкохола

   
 
Като се напием, на какво ни избива

Пие ни се и не го крием. И често си пием, не си оставаме само с желанието един вид. Понеже през годините, в един или друг период от живота си, сме наблягали на различен вид алкохол, имаме някакви наблюдения, не задължителни за всички, разбира се, как различните алкохоли, с които се натряскваме, се отразяват на поведението ни. 

Вино

Мъжете бяло вино не пият. Само под формата на пенливо вино на Нова година. Иначе си се наливаме с червено вино. И като си пийнем порядъчно, ни избива на любов, на рецитиране на поезия, на ухажване на млади дами, на още лежерно пиене и на още любов. Въобще напиването с червено вино е блага работа.

 

Бира

Напиването с бира не бива да спира. Макар после да ти е тежко. Но пиенето на бира ни прави истински мъжкари. Непобедими, неразрушими. Когато пием бира, оливаме мустаци с ценната течност, знаем какво искаме, отиваме и си го вземаме. Искаме някое парче, отиваме при диджея, пуска ни парчето, разцепваме се. Харесваме някоя мадама, отиваме при нея, забърсваме я. Играем джаги, дартс и всякакви други игри и сме най-добрите, защото бирата ни прави добри в това, прави ни силни и свободни.

 

Водка

Когато наливането на водка започне, спират всякакви задръжки. Лошото е, че пиенето на водка най-често води до агресивни и кръвопролитни състояния. Когато пием водка, ставаме първични и подозрителни, гледаме дали някой не задява нашата мадама и сме готови с един скок да го повалим на земята. Може би някаква истинска сила на руския мужик отключва водката и затова така ни действа.

 

Уиски

Когато се напиваме с уиски, го правим като баровци. Сядаме в някой бар и си пием леко, кротко, напоително. Тогава сме готови и да преосмислим живота си, да останем насаме със себе си, да си слушаме лека музика и пак да си пием леко, кротко, напоително. Уискито дава една топлина на душата. Затова човек съвсем спокойно може да си пие уискито сам. То е питие, което не изисква задължително компания.

 

Узо и ракия

Тук вече нещата стават сериозни. Пиенето на люта ракия, узо и мастика предполага наливане в домашни условия, но не винаги. При наливането с тези питиета, ставаме истински балкански мечки. Ставаме много силни, непобедими, дръзки и често забравяме доброто възпитание, особено при належаща среща със съседа, който иска да ни пие от ракията и да ни взима от мезето. Тогава се пускат сърбите или гърците и работата става мазало.

Представихте ли си го? Хайде, сега си сипете по едно!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ