Видео на деня: Как би изглеждала "Матрицата" без специални ефекти

13.12.2016, 19:30

Гениално!

   
 
Видео на деня: Как би изглеждала "Матрицата" без специални ефекти

Специалните ефекти и компютърно генерираните образи (CGI) представляват една огромна част от филмовото съдържание в днешно време. Понякога те са толкова добри, че дори не се разбира, че не са истински, но това не винаги е било така. Например ако гледате филма за Хълк от 2003 г. и не изпитвате вътрешен дискомхорт, значи сте наистина корав човек!

Има много класически екшън ленти, които си струва да се гледат отново през няколко години, само за да се осъзнае колко напред са стигнали специалните ефекти. Но ако искате да разберете как би изглеждал любимият ви филм без никакви ефекти, значи Youtube каналът CineFix е точно за вас. 

Пичовете си имат цяла серия, наречена "Homemade Movies", в която пресъздават култови сцени от известни екшъни, но без никаква компютърна обработка и CGI. Днес ние ще ви представим може би най-доброто попадение от тази серия - версията на "Матрицата".

Сцената от първата част, в която Нео по невероятен начин избягва от куршумите на агент Смит е заимствана от безброй филми след това и за времето си определено беше революционна. Ето как би изглеждала тя, ако беше направена само с подръчни материали и озвучена с уста (!!!):

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ