Цигари, червеи и молитви: Безумни диети от миналото

28.11.2020, 10:30

Не ги опитвайте, умоляваме ви!

   
 
Цигари, червеи и молитви: Безумни диети от миналото

В миналото не само козметиката е пила отровна и опасна за живота. казва се, че хората са се подлагали на умопомрачаващо идиотски диети, за да изглеждат "добре". Нека видим за какво става въпрос!

Цигари

В началото на миналия век тютюневите компании пишат в рекламите си, че техните продукти помагат за отслабване. Те настояват, че пушенето ще помогне на жените да отслабнат, като ядат по-малко (което отчасти е вярно, тъй като цигарите притъпяват глада). Но влиянието на производителите на тютюн е толкова силно, че дори лекарите предписват на пациентите диети с цигари.

2261604

Червеи

Във викторианската ера, талията тип оса е водеща тенденция. За да отслабнат бързо, жените поглъщали лекарства с различни паразити, които се продавали под формата на хапчета и се излюпвали почти веднага след поглъщането им. След известно време идвал моментът за изкарване на тези червеи от телата на хората. Аптеките продавали специални лекарства, които ги убиват, но те не винаги работели. Тогава жените сядали с отворени уста пред купа с мляко и червеят сам изпълзявал от устата.

Молитви

Популярна книга от 70-те години за отслабването била наречена "Боже помогни. Дяволът иска да съм дебела". Авторът на книгата казвал, че Сатана внушава любов към храната, така че молитвата, която трябва да се чете, вместо да се яде, ще спаси хората от преяждане.

Диетата на императрица Сиси

В края на 19 век Бавария се управлявала от императрица Сиси. С ръст от 1,72 см тя тежала около 50 килограма и внимателно поддържала фигурата си. За целта тя се хранела основно патешки бульон, портокали, мляко и захаросани теменужки. Преди да си легне, Сиси намазвала лицето си със сурово месо (някъде казват, че го е използвала и вместо възглавница) и натривала бедрата си с оцет, за да запази младостта си.

Къпане във вино

2261605

В книгата "Женски речник" от 1690 г. жените били насърчавани да се къпят във вино с различни добавки, за да отслабнат. В допълнение към виното към ваната се добавяли градински чай, лайка, пелин и други билки. Методът е доста странен и, разбира се, не е ефективен.

Спане

Отслабването коствало куп хапчета за сън, за да спят възможно най-дълго и да не ядат през цялото това време. Проблемите започнали, след като жените сприрали хапчетата, тъй като те вече не можели да спят нормално и поради това искали да ядат още повече.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ