Полезни лайфхакове с микровълнова

09.11.2021, 15:00

Все пак може да е полезна за нещо!

   
 
Полезни лайфхакове с микровълнова

Често използваме микровълновата печка за загряване на храна и докато някои хора смятат, че е тя е вредна за здравето ни, други използват всички нейни предимства и тайни. Ако и ти искаш да разбереш какви са те, прочети нашата селекция с лайфхакове.

Портокалите, лаймовете и лимоните ще се изстискат по-добре, ако ги загрееш в микровълновата за 20 секунди.

Кухненските дъски абсорбират миризми с течение на времето и обикновеното миене помага. Можете да натъркате дъската с лимон и да поставите в микровълновата за около пет минути. Така миризмата трябва да изчезне.

Ако подправките се оставят в шкафа много дълго време, те могат да загубят аромата си. Достатъчно е да ги загрееш за 10-15 секунди в микровълновата, за да върнеш свежестта им.

Как да не плачеш, докато режете лук? Трябва да отрежеш горната и долната част на лука и след това да го поставиш в микровълновата за 30 секунди. Това ще помогне да се отървете от веществото, което дразни очите, но в същото време ще запазиш всички полезни свойства на лука.

Ако обичаш да си правиш подправки, но не обичаш да чакаш, микровълновата фурна ти идва на помощ. Достатъчно е да поставиш нарязаните зеленчуци в нея за минута.

А знаеш ли, че можеш да върнеш изсъхналия хляб към живот? Трябва да увиеш хляба в хартиена кърпа и леко да го навлажниш, след което да загрееш в микровълновата за минута. Друг вариант е да поставиш чаша вода до хляба и отново да го сложиш в микровълновата за минута (или малко повече). Този метод върши работи само когато хлябът се изяде веднага след това. В противен случай отново ще се превърне в тухла.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ