Бъдещето на работния процес: Виртуална реалност

21.10.2021, 15:00

Жестоко!

   
 
Бъдещето на работния процес: Виртуална реалност

Програмистът Пол Томлинсън работи във виртуалната реалност от 3 години и вярва, че VR офисите са нашето бъдеще. Всеки ден той прекарва 8-10 часа с VR каска. Така се организират неговите необичайни работни дни.

Пол работи върху слушалките Oculus Quest 2, които не изискват кабелна връзка с компютър. Чрез Wi-Fi той излъчва в работни прозорци във виртуалната реалност, които приличат на няколко огромни монитора. Прозорецът му за чат е с размерите на средно офис бюро, а основният му работен прозорец е сравним с IMAX екран.

Работейки в каска, Пол не вижда клавиатурата и въвежда всичко на сляпо. Това обаче не е неудобство за него: Oculus Quest 2 има възможността да показва физическа клавиатура във виртуално пространство. Ето как изглежда:

Как VR влияе на умората? Този наичн на работа дава възможност на програмиста да се отърве от обичайното компютърно бюро. Така той успява да направи работното място възможно най-удобно. Томлинсън казва още, че пълният контрол върху работното пространство допринася за това да бъдете по-мобилни през деня. Той работи пред няколко монитора и очите му се изтощават от прекомерното движение. Сега Пол се движи повече и променя ъгъла на гледане.

Пол организира работата в платформата Immersed, която ви позволява да променяте виртуалната среда в движение. Програмистът избира интериори според настроението си. Той предпочита да преглежда пощата си в тропическа лагуна и да пише код "на мъгливия Олимп по време на залез слънце". Пол също така казва, че срещата с колеги във VR е много по-удобна, отколкото в Zoom. Защо да се събираме на скучни конференции, когато можем да се срещнем край езерото?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ