Внимание! Пияни астронавти: Ео как се внася алкохол в космоса!

08.12.2020, 09:00

Ах, не ги е срам!

   
 
Внимание! Пияни астронавти: Ео как се внася алкохол в космоса!

Въпреки, че алкохолът в космоса е строго забранен, астронавтите си намират начини да пият постоянно. Ами то си е аскучно там горе, какво друго да се прави? Наскоро Крис Карбъри, главен изпълнителен директор на Explore Mars, дори написа книга на име "Алкохол в космоса". я сега да видим как стават нещата там горе!

Американците твърдят, че само руснаците си позволяват да пият в космоса. Интересното е, че противно на всички стереотипи, рускте братя предпочитат коняк на борда, а не водка.

Попринцип те си пият, но на МКС действително не е позволено да се внася алкохол, заради етанола. Той като нищо може да повреди оборудването на кораба, затова дори и антисептици не се допускат в космоса. Но дори и астронавтите да си занесат бира, пиенето им няма да се получи, защото поради липсата на гравитация, газираната част просто ще се отдели от останалата част от напитката. Поне ще се посмеят.

Но как така го внасят този алкохол, след като е забранено?

Наистина се иска изобретателност. Еди от методите е преливане в херметически затворен съд за храна. Някои астронавти дори се подлагат на строги диети, за да могат по-късно да скрият бутилката в скафандър и да отговорят на всички изисквания за тегло. Най-хитрият трик е да използваш книга, в която да скриеш не само бутилка, но и чаша.

2263405

И въпреки забраната, властите си затварят очите за това нарушение, тъй като смятат, че в космоса хората изпадат в различни емоционални състояния и имат нужда от нещо, което да ги ободри.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ