Експерти предрекоха какъв ще бъде животът през 2031 г.

04.10.2021, 09:00

Леко е притеснително!

   
 
Експерти предрекоха какъв ще бъде животът през 2031 г.

Американското списание Dazed предрече как ще изглежда бъдещето на Земята на базата на доклади на анализатори и журналисти, както и на възприятието на младото поколение за живота. Какво ни очаква през 2031 г.?

Хората ще се превърнат в киборги

Лаборатория Касперски провежда проучване сред 16 западноевропейски страни, от което се оказва, че 63% от анкетираните не са против имплантирането на устройства в телата им. В много отношения това отразява концепцията за трансхуманизъм, защото неговите привърженици искат да трансформират възможностите на телата си. Илън Мъск успя да имплантира микропроцесор в мозъка на прасе, а Бил Гейтс, заедно със съпругата си, започнаха да разработват женски подкожни контрацептиви.

Без социални мрежи

Според анкетата на Dazed, обществото би искало да се отдалечи от социалните мрежи, защото там е претоварено от хора и ненужна информация. В бъдеще ще преминем към малки онлайн общности, където хората ще бъдат обединени от нещо общо. Но приложенията с разширена реалност ще станат още по-популярни, защото могат да заменят необходимостта от човешки контакт.

Виртуален живот

Днес 26% от анкетираните млади хора биха избрали видеоигрите пред реалния свят. Тук пръст има и пандемията, тъй като в началото на 2020 г. продажбите на VR и AR устройства нарастват с 305%. Създаването на други светове и вселени ще се осъществи благодарение на възможностите, които предлагат игрите. След 10 години ще можем да се разхождаме из магазина и да работим без да ставаме от леглото.

Преосмисляне на модата

Трудно е да се отрече, че производството на облекло и обувки е един от основните виновници за замърсяването на околната среда. Днес модната индустрия е на второ място по потребление на вода в света и излъчва 10% от целия въглерод на земята. В бъдеще марките ще трябва да преосмислят технологиите и да създават неща от рециклирани материали. Много дизайнери произвеждат онлайн дрехи, които могат да се носят на всяка снимка. Има възможност виртуалното възприемане на стила да стане много по-важно от реалното.

Времето на творческите хора

Благодарение на Интернет представителите на творческите професии имат повече възможности да развиват и популяризират таланта си. По-младото поколение обръща внимание на нетипичните и интересни рекламни кампании, зад които стоят обикновени хора. В бъдеще много процеси ще бъдат автоматизирани и всеки ще може да създава свое собствено специално съдържание.

Онлайн обучение

След 10 години класическият модел на обучение ще остарее и много студенти ще откажат да учат в университета. За да придобиете знания, ще има достатъчно отворени източници на информация и помощта на професионален ментор. Неговата задача ще е да ръководи и вдъхновява за постигане на добри резултати.

Грижа за здравето на жените

Тъжната статистика казва, че само 1,4% от парите в световната медицина се изразходват за изследване на женските болести. В бъдеще тази тема ще престане да бъде пренебрегвана, защото благодарение на интернет ще бъде възможно да се проследяват менструацията, плодовитостта и вероятността от развитие на рак.

Борба с глобалното затопляне

Човечеството е притеснено от глобалното затопляне днес, но в бъдеще на помощ ще дойдат специални технологии. Изграждането на интелигентни градове ще помогне да се справим с трудната ситуация. Архитектите и инженерите ще вземат под внимание по-устойчиви материали, които могат да спасят нашата планета.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ