Любопитни факти за отношението на Северна Корея към сексуалността

25.09.2021, 10:00

Ким Чен Ун и сексуалност не ни се връзват много...

   
 
Любопитни факти за отношението на Северна Корея към сексуалността

Норвежкият художник и режисьор Мортен Тровик е посетил КНДР повече от 20 пъти и в резултат на приключенията си е написал книгата "Изменник в Северна Корея. Пътеводител за най-зловещата страна на планетата." Наред с други неща, той засяга чувствителна тема за секса в КНДР. Ето акцентите от там:

Можете да се държите за ръце

Както във всяка тоталитарна държава, в Северна Корея действа твърд пуритански морал. По-голямата част от жителите запазват девствеността си до брака. В Пхенян има специално място, на което двойките ходят на срещи. Държането за ръце е позволено, със сигурност няма да видите целувки и прегръдки.

Клуб Пхенян

Това са късметлиите, които са успели да правят секс в Северна Корея. Най-сигурният начин да те огрее там е да доведеш партньора си със себе си. Можеш д правиш секс и с други чужденци. Преспиването с местен жител е доста трудно. а и ще ти струва скъпо.

Хомосексуалността в Северна Корея

В Северна Корея казват същото като в Чечения - "нямаме хомосексуалисти, следователно специално законите не са им необходими". Разбира се, това е статистически невъзможно, просто повечето от тях живеят в брак и с деца. В същото време бежанците казват, че страната не е хомофобска - в селата могат да се срещнат както травестити, така и възрастни еднополови двойки. Да не забравяме и хомосексуалността в армиите - някои служат 10 години на отдалечени места.

Тровик твърди, че севернокорейците не осъзнават колко близо е цялата им култура до гей философията. Всички тези украсени събития, национални костюми и пропагандни рисунки на мускулестите военни, напомнят за работата на финландския гей художник Том.

Без презервативи, без порно

Презервативите могат да бъдат донесени от чужбина, но те не се предлагат в аптеките в страната. Няма да можеш да гледаш и порно онлайн. Можеш да опиташ да донесеш някой файл със себе си, внимателно да гo шифроваш на компютъра си, но е доста рисковано.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ