Интересна теория ще промени представите ви за "Сам вкъщи"

20.12.2016, 10:30

Гледали сте коледната класика десетки пъти, но замисляли ли сте се за това?

   
 
Интересна теория ще промени представите ви за "Сам вкъщи"

Ако има класация за най-любим коледен филм на населението на Земята, едва ли ще има заглавие, което да успее да се доближи до 90-тарската класика "Сам вкъщи". Всяка Коледа телевизиите се надпреварват да пускат първите 2 части (защото само те съществуват за истинския фен!) и със сигурност няма зрител, който да има проблем с това.

Но макар и повечето от нас да сме гледали филмите десетки пъти, една нова теория, която се завъртя в Reddit, е на път да преобърне всичките ни представи за семейството на малкия Маколи Кълкин (Кевин, де).

Чудили ли сте се някога защо цялата рода се отнася толкова зле с него? Как той е свикнал с това? Защо не видя никакъв проблем във факта, че е останал сам вкъщи? И откъде е научил да бъде толкова вещ в измъчването на хора? Отговорът, според потребителя теоретик cubanesis, е че бащата на Кевин всъщност е мафиот. Представяме ви неговите разсъждения:

"Сам вкъщи" е любимият ми филм и като такъв съм го гледал милион пъти. Гледайки го отново и отново започнах да забелязвам неща, които не са ми хрумвали, когато бях дете. Едно от тези неща е, че около бащата на Кевин, Питър, има нещо съмнително. Според мен той е някакъв вид престъпник или мафиот на средно ниво и сега ще ви обясня защо.

1826461

Първо - най-първият път, в който виждаме Питър, е когато Хари (Джо Пеши), облечен като полицай, оглежда къщата на семейството за бъдещия обир. През цялото време Питър изглежда крайно виновен. Хари пита единствено дали собственикът на къщата е там, а Питър отговаря като типичен мафиот "Какъв е проблемът? В някаква неприятност ли съм, г-н полицай?", а погледът му излъчва напрежение през цялото време.

Второ - така и никога не разбираме с какво всъщност се занимава той. Не се споменава какво работи, нито какъв е произходът му, но изглежда изкарва достатъчно пари, за да има безработна жена, 5 деца и къща, която едва ли струва по-малко от милион и половина.

От тук към следващата ми точка - Хари нарича къщата на Макалистър "златна кокошчица", "голям удар" и т.н. Двамата бандити специално са дошли в квартала заради тази къща. Вътре ние така и не виждаме нещо чак толкова ценно, нито пък се споменават бижута, сейф или нещо от сорта, но въпреки това бандитите са сигурни, че ТОВА Е КЪЩАТА, която трябва да оберат. Според оригиналният сценарии, който в последствие е променен, чочо Франк е наел Хари и Марв да оберат дома на Макалистър, но без тази сюжетна линия причината им остава неясна. Освен ако вътре няма наркотици или нещо друго скрито.

1826462

Последно и тук може да ми опонирате, но вижте поведението на цялото семейство. Майката на Кевин е емоционално мъртва кучка, която ругае и крещи на 8-годишния си син. По-големият син Бъз е побойник и готов психопат, който вероятно скоро ще тръгне по стъпките на баща си. Чичо Франк очевидно е стар изпечен мошеник. А накрая идва и Кевин, който изглежда, че няма никакъв проблем с това да убие двама престъпници. Със сигурност намеренията му не са просто да ги одраска. Той иска кръв! Едва ли някой, когато е бил на 8 години, си е мислил, че да пуснеш ютия от 15 метра върху главата на някого е много невинна идея.

Това са моите доказателства. Знам, че не са много, но следващия път, когато гледате филма, обърнете внимание на поведението на Питър и на цялото семейство. Който обича гангстерските филми ще намери сходства!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ