Легендарни коли, които преминават в електрически

29.11.2022, 18:00

Жестоко!

   
 
Легендарни коли, които преминават в електрически

Бъдещето е тук и емблематичните коли от миналото преминават в електрически режим! Няма време за губене - нека видим кои са те!

DeLorean


DeLorean Motor Company от Тексас се готви да пусне наследника на емблематичното купе DMC-12 от филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето". Новият автомобил ще се казва DeLorean EVolved - с намек за електрическа централа под капака. Италианското студио ItalDesign, което създава и оригиналния спортен автомобил от 80-те години на миналия век, също участва в дизайна на възродения DeLorean. Съдейки по първия тийзър, колата ще запази вратите тип "крила на чайка", а предната част ще бъде украсена със светеща лента с V-образен елемент в средата. Най-вероятно EVolved ще бъде изграден на платформата на ItalDesign и Williams Advanced Engineering, която позволява използването на електрически двигатели с мощност до 1360 конски сили.

Jaguar E-type 60

В чест на 60-ата годишнина на легендарния E-type, подразделението Jaguar Classic ще пусне още дузина от същите автомобили: шест купета и шест роудстъра. При създаването им са използвани оригинални части от миналия век, но са добавени няколко модерни опции като мултимедийна система. E-type 60 купета и роудстъри са боядисани в оригинални цветове, които никога не са били използвани при други модели - Flat Out Grey и Smooth Black. Джантата на волана е направена от бук, същата дървесина, използвана за волана на оригиналния E-type от 1961 г. А копчето на клаксона върху него е изцяло от 24-каратово злато.

Hyundai Grandeur Heritage Series

Луксозният електрически седан Hyundai Grandeur Heritage Series трябва да влезе в производство през 2023 г. Производителят отбелязва, че той хармонично съчетава носталгични ретро и модерни технологии. На пръв поглед автомобилът изглежда като класически Grandeur, но всъщност има различна радиаторна решетка, модерна пикселна оптика, нови джанти и други малки детайли. На предния панел е инсталиран голям екран, който съчетава виртуален дисплей на мултимедийна система. Стилистите са запазили автентичния дизайн на едноспицовия волан, а за тапицерията на седалките е използвано кадифе.

Nissan newbird

New Bird е превъплъщението на хечбека Bluebird от 1986 г. Специално за Newbird, Nissan Design Europe разработва, вдъхновен от 80-те години графичен мотив, съчетан с естетиката на 21-ви век. Колата е оборудвана с табелка с името на Nissan с диодно осветление, което се включва, когато Newbird стои неподвижен. На електричество Newbird може да измине около 209 километра, а от място до 100 км/ч електрическият автомобил ускорява за по-малко от 15 секунди.

Morris JE

Британската компания Morris връща към живот емблематичния ван за доставки Morris J-type, произвеждан от 1949 до 1961 г. Дизайнът на електрическия автомобил повтаря външния вид на оригиналния автомобил, но Морис моли да не наричаме JE нито рестомод, нито възродена кола - разработчиците определят проекта като преосмисляне на класическия дизайн, като се вземат предвид тенденциите на 21 век. Автомобилът е изграден на модулна платформа и изминава 322 километра с едно зареждане на батерията. Товароподемността на микробуса е един тон, обемът на каросерията е 5,5 кубически метра. Побира два стандартни палета, които могат да бъдат заредени през задните врати с панти или плъзгащите се странични врати.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ