Династията Бахарови

21.11.2011, 13:01

   
 
Династията Бахарови

Захари и Явор Бахарови. Имената им предизвикват хиляди женски въздишки из България и истината е, че има защо. Двамата братя са адски талантливи актьори и присъствието им в театъра и киното е сериозен знак, че надежда в тази сфера има, при това огромна.

В едно интервю Захари беше казал, че двамата с брат му искат да завладеят страната и да станат по-известни от братя Галеви и други прочути братски двойки. На шега, разбира се. Впрочем хуморът на Захари Бахаров е едно от нещата, заради които той стои доста по-напред от повечето свои колеги. Иронията и сарказмът, които неизменно се просмукват във всяка негова дума, му позволяват да се представя колоритно по време на интервюта, а с подобни способности малко актьори могат да се похвалят. Не знам на какво се дължи световната тенденция по-голямата част от актьорите да не са особено популярни с умствените си възможности, даже напротив – в киното да са велики, а в живота да са си направо лековати. Искате пример? Гледали ли сте интервю с Робърт де Ниро или с Кърт Ръсел? Ако сте, вероятно сте останали озадачени от разликата между големия екран и реалността.

При Захари Бахаров обаче този момент липсва. Даже напротив, със своите изказвания обикновено предизвиква бурен смях и редовно затапва колегите журналисти, които, от своя страна, едва сдържат емоциите си.

Захари играе в постановки в Народния театър от 2003 г. насам, но определено една от най-успешните му роли е в пиесата на Ханох Левин "Старицата от Калкута" на сцената на Театър 199. Иначе големият бум в кариерата му дойде, след като изигра Молеца в дебютния филм на Явор Гърдев "Дзифт" (2008). След тази роля, популярността му направи огромен скок и започна да му носи все повече и по-известни роли. И така до участието му в най-успешния в момента български сериал "Под прикритие", чийто втори сезон започна вчера.

И докато кариерата на големия брат се развива гръмко, повличайки тълпи жени след себе си, Явор
Бахаров уверено се е насочил също към актьорската професия. Да, но всички онези, които са си мислели, че малкият Бахар ще се залепи за брат си и ще върви по стъпките му, сериозно са се излъгали. 26-годишният вече дипломиран актьор е съвсем различен от Захари и излъчването му е друго. Доказаха го ролите му в "Тилт" (2011) и "Стъклен дом", в които агресията на по-големия му брат отсъства, а на нейно място откриваме сякаш по-голяма вглъбеност. Точно както Захари, така и Явор успешно започна актьорската си кариера в театъра с роли в "Пухеният" и "Самотният Запад".

Впрочем скоро ще гледаме двамата братя пред една и съща камера, защото на 25 ноември е премиерата на новия български филм "Цахес". Ако погледнем съвсем леко назад, ще видим, че заглавията на филмите, с които изгряха братята - "Дзифт" за Захари и "Тилт" за Явор, са съставени от една дума, точно като "Цахес". Дали предстоящият филм ще се окаже двоен Бахаров трамплин предстои да разберем.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 21.04.2012 | 20:13
4 Аз лично съм фенка на баткото :P
3 Не е посочен
Този коментар е маркиран като неуместен.
от Не е посочен | 21.11.2011 | 14:32
2 Захари от 10 години играе един и същ типаж - мачото-бабанка. Така се е сраснал с образа, че нищо ново не демонстрира в актьорско присъствие. Иначе казано - слаб 2, щото вече се доближава до майор Деянов и въздишащите по него бабички. С изненада установих, че брат му - Явор е доста по-приятен за окото професионалист.
от Не е посочен | 21.11.2011 | 13:58
1 Страхотни са и двамата и много талантливи актьори. Пожелавам им да се снимат в още много и успешни филмови продукции.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ