12 ценни урока, които всички женени хора знаят добре

24.11.2015, 11:45

Човек се учи постоянно

   
 
12 ценни урока, които всички женени хора знаят добре

"Всички щастливи семейства си приличат. Всяко нещастно семейство е нещастно по своему." Тези думи на Лев Толстой съдържат много смисъл и затова не е никак странно, че и до ден днешен продължават да се цитират. Абсолютно сме сигурни, че никой не може да седне и да ви направи списък какво трябва и какво не трябва да правите, за да запазите семейството си здраво.

Съветите, които някой по-опитен от вас може да ви даде, са базирани единствено и само на неговия опит и на успехите или провалите, които има в своя живот. Знаете ли - понякога много мразим някой да ни дава съвети, особено ако не сме му ги искали. В случая обаче си мислим, че тези са точно на място. Нека ги прочетем заедно:

1. Никога не спирайте да се срещате със съпругата си

Този съвет е много стар и популярен, но това е така, защото работи. Не спирайте да "се срещате" с жена си, да флиртувате и да я ухажвате.

2. Някои скандали не си струват

Понякога ще има неща в съвместния ви живот, които ще ви изкарват извън нерви - дали ще са чорапи по пода или косми в мивката, няма значение. Често обаче не си струва да правите пореден скандал за такова нещо.

3. Говорете за всичко

Ако има някакъв проблем или някаква важна за вас тема, която искате да се обсъди, трябва да го сторите. Ако се направите, че всичко е наред, проблемите няма да изчезнат.

4. Отменяйте се

Да, разбира се, единият от вас ще готви по-добре от другия, но това не значи, че само той трябва да приготвя храната в семейството. Редувайте се за различните домакински задължения, за да не дойде момент, в който започвате да се дразните от изпълнението им.

5. Дръжте се добре един с друг

"Моля" и "благодаря" са думи, които вършат работа през целия ни живот, независимо на кого ги казваме.

6. Оценявайте факта, че се будите до любимия си човек

Това е една от безценните семейни емоции - да се събудиш до любимото си същество. Ценете тези моменти, защото понякога животът не ни подготвя за промените, които ни предстоят.

7. Понякога няма да харесвате половинката си

И това е съвсем нормално. Ако обаче се научите да говорите за нещата, които ви дразнят, ще ги преживявате и ще можете да продължите заедно напред.

8. Не се занемарявайте

Когато човек се грижи за себе си, самочувствието му е по-добро. Фактът, че сте женени, не означава, че трябва да спирате да си обръщате внимание - напротив.

9. Пазете интимността

Никога не позволявайте интимността между вас и вашата половинка да намалее. Така рискувате тя да я потърси някъде другаде...

10. Дайте си пространство

Ако се обичате, вие ще искате да прекарвате максимално време заедно. Но това не означава, че не трябва да си давате и пространство, в което да вършите своите си неща.

11. Не забравяйте защо сте се оженили

Понякога животът така ни завърта, че забравяме какви са качествата на човека до нас и защо сме с него. Не го допускайте, защото така може да загубите връзката си с него.

12. Човекът, за когото се жените, става вашият живот

Ваш пръв съветник, най-добър приятел, бизнес партньор - това ще бъде вашата половинка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ