10 неща, които да направите на 1 юни 2

01.06.2016, 13:30

Защото всички сме (били) деца

   
 
10 неща, които да направите на 1 юни

Първи юни е празник, който считам за много по-личен от Осми март. Дали това означава, че се чувствам повече дете, отколкото жена, ще оставя на психоаналитика ми да установи (някой ден, когато стане задължително да посетя такъв специалист). Не съм аз единствената, която счита, че във всеки човек дреме едно непораснало дете, у някои направо си спи, но на първи юни е време да събудим детското в себе си и да се направим на мармалад, като едно време.

1. Събудете се сутринта по-рано. Като деца сте ставали рано-рано, за да ходите на детска градина или на училище, или пък защото баба ви е направила мекици. Ако вече имате свои деца, те ще се погрижат за ранното ви ставане.

 

 

2. Пуснете си любимата си детска песен. И пейте. Ако вече имате деца, пуснете им любимата им детска песен и пейте с тях. Дори това да е "Кокошка край хамбара" и да трябва да я чуете 10 пъти, не се изнервяйте. Майка ви едно време сигурно не е искряла от щастие, когато повтаряте "В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки" по 30 пъти като развален грамофон, но ви е изтърпяла, нали.

3. Начертайте дама пред блока и поскачайте, ако не можете да съберете достатъчно приятели, за да играете на криеница. Ако не ви приберат в психиатрията след доброжелателно обаждане от съседи, много ще се забавлявате.

4. Ако имате деца, прекарайте повече време с тях. Заведете ги някъде да се налудуват. Под някъде нямам предвид мола, а по-скоро някоя поляна. Пуснете хвърчило, писмо в бутилка, пуснете детското в себе си.

1717347

5. Отново ако сте родители и ви поканят на празник в детската градина или в училище, отидете. На работа сте, знам, обаче тези моменти не се връщат. Животът тече само в едната посока. И не забравяйте да занесете почерпка.

6. Прегледайте старите албуми с детските си снимки. Е, ще пуснете сълза или две, но от хубаво ще е.

7. Обадете се на най-добрите си приятели от детството. Ако все още имате телефонните им номера, значи сте истински щастливци.

8. Купете си подарък. Нещо детско или детинско. Купете подарък на детето си. Не е нужно да е много скъп, но да го зарадва.

 

 

9. Ако имате време, изгледайте любимия си български детски филм.

10. Обадете се на майка си и баща си и им благодарете за детството си. Бъдете сигурни, че са направили най-доброто, което са могли, за да ви отгледат.

Бонус:

11. Намажете си филия с масло и лютеница. 

12. Хапнете шпеков салам.

13. И завършете с домашно сладко от ягоди. 

Всичко това има един вкус - на детство.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ