Ако жена ви работи много

11.11.2011, 11:22

Добре ли или не?

   
 
Ако жена ви работи много

Жена ви е прекрасна: умна е, амбициозна е и има чудесна кариера. В работата ѝ я уважават и ѝ поверяват важни проекти. Всички ние искаме да работим онова, което най-много харесваме и се радваме, когато и жената до нас успее в кариерата си. Но и знаем колко се усложнява една връзка между двама души, когато и двамата са много заети. Преди години е било прието единият родител да стои у дома, за да гледа децата, а другият да работи и да изкарва пари за семейството. В наши дни обаче в повечето случаи и двамата родители работят равнопоставено. Факт е, че в една връзка се смята за нормално основните задължения и концентрация на жената да са на работното ѝ място. Това повлича след себе си неизбежно поверяване на грижата за детето на друг човек, бил той роднина или специална жена. Работещите рядко успяват да се хранят здравословно, поради липсата на достатъчно време. Вместо това хапват нещо набързо, за да се върнат в офиса.

Ако кариерата на жена ви е успешна и се развива много добре, има голяма вероятност тя да иска да работи все повече, за да постигне поставените ѝ цели и да се издигне. Това може да доведе до депресия и проблеми в семейството. И точно в такава ситуация трябва да се намесите вие. Вижте съветите, които дават AskMen и помислете дали те няма да ви помогнат да върнете баланса между семейството и работата.

Говорете

Както винаги във взаимоотношенията между хората, трябва да изкажете гласно онова, което очаквате от партньорката си. За да постигнете съгласие и на вас, и на жената до вас ще са ви нужни време, енергия и много желание, така че добре си изяснете сам за себе си какво искате. Би било чудесно да прекарвате всеки ден заедно с вашата избраница на някой плаж, но в реалния свят не винаги получаваме онова, което желаем. Затова си задайте въпроса "От какво се нуждая в тази връзка?". Споделете ги с партньорката си и изслушайте тя какво има да ви каже. Не се страхувайте да си създадете правила, като например да вечеряте винаги заедно, да си разказвате какво се е случило през деня, да не си преглеждате служебната поща след 21 ч. и т.н.

Изяснете си кога държите да сте с нея

Разбираме, че всеки мъж би искал жената, която обича, да е непрекъснато до него по всякакви поводи. Посещаването на събития заедно заздравява връзката много повече от съвместното гледане на телевизия например. Но животът ви ще бъде изпълнен с много по-малко стрес, ако смекчите леко изискванията си към партньорката ви. Става дума за това, че трябва ясно да определите кога е изключително важно жена ви да бъде с вас. Ако, да кажем, определите десет ситуации, при които искате жена ви да бъде с вас, изберете две или три от тях, които са абсолютно наложителни. Ако тя успее да изпълни всичките десет, ще бъде чудесно, но ако се справи с наложителните – положението не е чак толкова зле.

Приемайте и разбирайте работата ѝ

Или с други думи – поставете се на нейно място. Отделете време, за да разберете какво всъщност работи жена ви и какви са отговорностите ѝ. С какви проекти се занимава. Какви са хората, с които работи или с които се конкурира в едно и също поприще. Какви са критериите, които трябва да покрие и какво ѝ доставя удоволствие. Научавайки повече за онова, с което изкарва парите си вашата половинка, ще ви направи по-подготвен за адекватни реакции на всичко, което се случва около нея. Така ще станете по-добър слушател и по-добър партньор в живота, в пълния смисъл на думата.

Имайте собствени цели

Много е важно да разберете, че вие трябва да имате свои собствени цели, които да следвате. А това е изключително важно, ако сте в ситуация, в която жена ви работи наистина усилено. Открийте онези неща, които ви носят удовлетворение. Независимо дали това ще е някакъв музикален инструмент или събиране с момчетата за мачовете през уикенда, правете нещо, което ви е интересно. Жена ви трябва да бъде вашата най-добра приятелка, но в никакъв случай не трябва да бъде единственият ви приятел. Ако попаднете в подобна ситуация, рискувате да се превърнете в послушен домашен любимец, който няма търпение стопанката му да се прибере, за да го направи щастлив.

Правете си срещи

Може и да не ви звучи особено вълнуващо, но пък работи: определяйте си време, което да прекарвате заедно. Определяйте си срещи всяка седмица и не правете компромиси с тях. Ако с жена ви не успявате да прекарвате достатъчно време заедно, това е защото не сте го поставили като приоритет в отношенията ви. А фактът, че по-малко време сте с половинката си, ще направи тези организирани срещи още по-вълнуващи.

Ако пък имате деца, правете си семейни вечери, в които да гледате заедно някой филм, да играете игри или да излезете навън. Имайте предвид обаче, че семейните вечери не се броят за "срещи". Все още ще имате нужда от време само за вас двамата.

Бъдете позитивен

Всяка успешна връзка е основана на компромиси и от двете страни. Щастливите двойки не се карат за това какво да гледат по телевизията, какво да вечерят и хиляди други малки и големи решения. Ако жената до вас работи много, вие от ваша страна се опитайте да бъдете Доброто ченге и да държите позитивния тон у дома. Бъдете горд с нея за това, което прави и за целите, които постига.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ