4 добри причини да се облечете прилично по време на интервю за работа

20.08.2018, 09:00

Облечете се за успех!

   
 
4 добри причини да се облечете прилично по време на интервю за работа

Тъй като стандартите за облекло в социалните условия стават все по-размити, все повече хора гледат на бизнес облеклото като на нещо остаряло. Дори по време на интервю за работа може да решите, че не искате да изглеждате като "бастун", поради което да загубите някоя важна възможност.

Не се заблуждавайте: външният вид има значение. И то огромно! Всъщност има поне четири добри причини да се обличате не само по-добре, но и с внимание към детайлите. Ето ги и тях:

2087975

1. Облеклото може да се превърне в лесен принцип за рязане на потенциален персонал. С други думи, интервюиращият може автоматично да реже хората с прекалено небрежно отношение към облеклото си. 

2. Първите впечатления не са без значение. Принципно вземането на решения от страна на хората е дълбоко повлияно от визуални стимули. Първият поглед, който интервюиращият ще има върху персоната ви, може да се окаже критичен за това, което ще си помисли за вас.

3. Облеклото може да е индикатор за собственото ви отношение към живота. Да се облечеш добре свидетелства, че имаш поглед върху детайлите, както и че се отличаваш с базови социални умения. 

4. Облеклото може да окаже влияние върху собственото ви самочувствие. Внушението тук е, че нашите собствени дрехи могат да ни накарат да работим по-добре. Това не е нещо ново. Замислете се, че женските компании за бельо експлоатират този ефект от години. Най-луксозните марки за бельо не се продават като нещо, което ще "вълнува съпруга ви", а по-скоро като нещо, което "ще събуди вашата вътрешна богиня", "ще ви накара да се чувствате секси" и т.н. С прецизното облекло е за интервю е същата работа!

Related image

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ