Рапърът Lil Nas X създаде сатанистки маратонки с човешка кръв

31.03.2021, 17:00

"В обувките на Сатаната" придобива съвсем нов смисъл!

   
 
Рапърът Lil Nas X създаде сатанистки маратонки с човешка кръв

През 2019 г. рапърът Lil Nas X стана известен с хита си Old Town Road. Тогава музикантът се увличаше по каубойската тема, но през 2021 г., с пускането на песента MONTERO (Call Me By Your Name), той реши да се прави на дявола. В сътрудничество с марката MSCHF рапърът пусна "сатанински" маратонки, базирани на Nike Air Max 97, в които е добавена човешка кръв. В отговор Nike осъди MSCHF.

Марката MSCHF създава провокативната обувка по модела на Nike Air Max 97 и добавя истинска човешка кръв във въздушния мехур на подметката. Всъщност кръвта е само една капка, а останалата част от течността е мастило. На връзките на обувката е прикрепен символът пентаграм.

2284857

Маратонките имат и надпис , който гласи LUKE 10:18. Той се отнасящ се до пасажа за Сатаната от Евангелието на Лука. MSCHF пусна 666 чифта обувки на цена от $ 1,018 и цялата партида бе продадена за 1 минута. Преди време същата марка произвеждаше маратонки с Исус, които имаха светена вода в подметката и разпятие, окачено на връзките.

2284858

Разбира се Nike обра пешкира! Представители на марката заявиха, че не одобряват подобни маратонки и се притесняват, че такива обувки подвеждат купувачите. Някои потребители в социалните мрежи вярват, че компанията подкрепя сатанизма и призовават към бойкот на компанията. Nike осъди MSCHF, за да защити своята бизнес репутация и да отрече връзката на марката със Сатана. Компанията също така поиска унищожаване на цялата партида маратонки, които носят логото на марката Nike и външна прилика с Air Max 97.

2284856

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ