Навици на джентълмена

01.11.2018, 13:00

Кавалерството мъртво ли е?

   
 
Навици на джентълмена

1. Джентълменът отваря вратата на дамите.

Джентълменът гледа да третира всички жени като дами. Отварянето на вратата не е жест на снизхождение, а на учтивост и дори уважение. Ако вратите са от въртящите се, жената отново трябва да бъде допусната първа да мине през нея. Автомобилните врати не правят изключение, дори да не карате вие. 

Image result for gentleman open doors gifs

2. Джентълменът ходи от външната страна на тротоара.

Идеята тук, разбира се, е жената да бъде предпазена от трафика, локвите, някакви отломки по пътя или други градски бедствия.

Image result for A gentleman walks closest to the curb gifs

3. Джентълменът прави резервации.

Правенето на резервации демонстрира инициатива и готовност да планирате вечерта. Също така това означава, че мислите за нея. Не е ок, разбира се, да прекарате половината си вечер в чакане да се освободи маса или пък в обикаляне и търсене на не толкова пълно заведение.

Related image

4. Джентълменът си дава якето.

Когато е студено. Когато вали сняг. Когато вали дъжд. Ако изглежда, че й е студено, значи й е студено. Джентълменът просто ще й предостави якето си.

Related image

5. Джентълменът не кара останалите да го чакат.

Разбира се, всичко може да се случи. Добре е обаче да бъдете подготвени. Имайте предвид трафика или други пречки, които могат да възникнат. Подсигурете се, че колата ви е заредена. Идеята е да уважавате времето й. Ако тя закъснее, не го правете на въпрос. Ако ви пита дали се е забавила, просто намекнете, че сте пристигнал преди няколко минути.

Related image

6. Джентълменът се изправя на крака, когато тя влезе в стаята.

Отново това е знак, че я отчитате като присъствие. При нейното излизане - отново следва да се изправите, дори да е полувинчато.

https://www.youtube.com/watch?v=_vVV8hRTxgE

7. Джентълменът прави комплименти. 

Не пестете комплиментите, когато тя се появи на срещата. Също така, ако сте в дългосрочна връзка, не изпадайте в капана да я взимате за даденост. Поддържайте самочувствието й всекидневно.

Image result for compliments gifs

8. Джентълменът й помага да се настани на масата.

Издърпайте стола за нея. Вземетe връхната й дреха. Докато коленете й се сгъват, за да седне, внимателно бутнете стола с две ръце към нея.

Related image

9. Джентълменът й помага да се облече. 

Попитайте, "Може ли?". След което застанете ненатрапчиво зад нея и докато държите внимателно връхната й дреха за яката и раменете, просто й помогнете да си пъхне ръцете вътре и да си я сложи на гърба. Нищо толкова сложно няма, а жестът прави впечатление.

Image result for gentleman open doors gifs

10. Джентълменът казва "моля" и "благодаря".

Подобни маниери не трябва да бъдат забравяни. 

Image result for thank you gifs

11. Джентълменът знае как да се държи на маса.

Дори да не сте трениран в континенталните техники на използване на прибори, не ви трябва специално обучение, за да не говорите с пълна уста, да не мляскате и да не издавате други животински звуци. 

Related image

12. Джентълменът не е груб към обслужващия персонал.

Правилото е просто - третирайте някой, както бихте искали да бъдете третирани вие. Няма нищо по-грозно от това да гледате на обслужващия ви персонал с пренебрежение и насмешка, сякаш сте нещо повече от тях.

Related image

13. Джентълменът се подсигурява, че тя ще стигне безопасно до дома си.

Нейната безопасност е ваш приоритет. Разбира се, не винаги можете да я изпратите до вратата на дома й, но винаги може да й викнете такси. Не забравяйте да й благодарите за компанията.

Image result for gentleman open doors gifs

14. Джентълменът изслушва.

Слушането не означава да чакате да свърши, за да можете и вие да говорите. Слушането е внимание. Изслушването също така е свързано с това да отчитате реакциите й и да направлявате емоционалния фон на разговора.

Image result for listening gifs

15. Джентълменът е човек на думата.

Ако ви е споделила тайна, пазете я все едно е ваша. Ако не сте сигурни дали ще я спазите, просто не се отваряйте към нея. Не съществува аргумент, който би трябвало да ви накара да споделите чужда тайна.

Related image

16. Джентълменът има мнение.

Ако бъдете попитан коя дреха или чифт обувки да избере, "няма значение" и "която си избереш" не са опции като отговор. Проявете инициатива и имайте мнение по въпроса. 

Image result for she asks which pair of shoes looks better gifs

17. Джентълменът има отношение към детайлите.

Опитвайте се да запомните нейните хобита и предпочитания. Размерът на обувките й. Любимото й цвете. Любимият й цвят. 

Image result for gentleman giving her presents gifs

18. Джентълменът е мъж на място.

Джентълменът знае как да си върши работата. Той е човек, който хората го търсят, когато изпаднат в нужда. Ако не знае всички отговори, поне знае къде и как да ги потърси. Той е сигурен в себе си и социално стабилен.

Related image

19. Джентълменът е човек, около който хората се чувстват комфортно.

Related image

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ