Защо хората си татуират малки червени колички?

14.02.2020, 17:00

И историята на едно от най-мистериозните изчезвания в САЩ...

   
 
Защо хората си татуират малки червени колички?

Не, това не са обикновени колички, които хората си татуира за забава. Посланието, което носят се свързва с едно от най-мистериозните отвличания в САЩ, което носи след себе си десетки теории на конспирацията.

Разказваме:

Действието се развива през далечната 1982 година в мирното предградие на Западен Де Мойн, Айова. Дванадесетгодишният Джони Гош излиза, както всеки уикенд, за да раздава вестници и да препечели някакви джобни. Това е последният път, който някой някога вижда малкия Джони.

През следващата година малката червена количка на Джони, с която той раздава вестници, е изложена в центъра на града в памет от годишнината от изчезването му. Не след дълго много хора започват да татуират количката върху себе си, в знак на съпричастност и спомен за едно от най-мистериозните отвличания на 80-те.

Години след отвличането на Джони слухове разказват, че е отвлечен от педофили, а параноята на родителите тресе Западен Де Мойн още десетилетие.

1968011

Интересен факт е, че Джони става второто дете в САЩ, което е отпечатано за издирване на кутиите за мляко. Много хора, които си татуират червената количка, твърдят, че имат ясен спомен за черно белия портрет на Гош, който гледа от кутията за мляко на закуска.

През 1997 година случая взима странен обрат. Майката на Джони твърди, че той дошъл в къщата с друг мъж и говорили в продължение на час, след което отново изчезнали. Полицията нито потвърждава, нито отхвърля твърдението.

През 2014 година се появява и филм по случая – "Кой взе Джони", а през тази година Netflix пуска сериал за едно от най-страните изчезвания в Америка.

1968006

1968008

1968010

1968005

1968009

1968004

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ