Странни истории от света на футбола

09.03.2015, 13:00

Съдията, съдията...

   
 
Странни истории от света на футбола

В България не сме свикнали с нелепите истории в света на спорта, най-малкото защото страната ни се слави с адекватното му управление, добрите тренировъчни бази, както и с много талантливи млади хора, които просперират и успяват да развият качествата си именно в нашата родина. Както знаете обаче, най-голямата гордост на България е националният отбор по футбол и футболното ни първенство. Доста рядко има спорни ситуации по време на мачове, почти не може да се открият и диви фенове, които да събличат демонстративно треньори, липсват и расистки скандирания и плакати. Затова решихме да ви запознаем с няколко странни и нелепи истории от света на футбола, за да може да оцените какво богатство си имаме тук, а тия навънка колко са зле.

Откъде има толкова картони?

Хосе Мануел Баро Ескандон ръководи мач между първодивизионните Рекреативо Линензе и Саладийо де Алхесирас, който излиза извън контрол и игрището се превръща в арена на масов бой между футболистите на двата отбора. Съдията прекратява мача, а после влиза последователно в двете съблекални и показва по девет червени картона на всеки отбор.

Само една черна нинжда може да победи друга черна нинжда

По време на полуфинал на световното първенство по футбол през 1930 г. между отборите на Аржентина и САЩ, лице от медицинския екип на американците излиза на терена, за да спори със съдията. Докато се карат, американският рехабилитатор отваря медицинската си чанта, отваря шишенце с хлороформ и пада в безсъзнание на земята. Тук с пълна сила важи поговорката: "Който зло мисли, зло намира!"

Да си истински фен...

Норман Уиндрам не е обикновен фен на Манчестър Юнайтед. През 2002 г. той обявява, че е присъствал на всеки един домакински мач на "Червените дяволи" от 1926 г. насам - това са 1800 поредни мача, което го прави най-лоялният фен, който отбора някога е имал.

Който се смее, плаща

През 2002 г. играчите от чилийския национален отбор по футбол под 20 г. са глобени за... смях. Футболната асоциация наложила глоба на националите, след като някой казал шега и целият отбор започнал да се превива от смях. От непотвърдени източници разбрахме, че шегата била "Валери Божинов ще стане велик играч!"

Право в лицето

През 1996 г. мениджърът на Гримсби Таун Брайън Лоус замерил играча на отбора Ивано Бонети с чиния с пилешки крилца след загуба на отбора. Треньорът бил недоволен от липсата на старание от страна на Бонети по време на двубоя, а това се оказало достатъчно, за да изрази разочарованието си по този нестандартен начин.

Блатер ги разбира нещата

Шефът на ФИФА Сеп Блатер коментира през 2004 г. начините, по които женският тенис може да стане по-популярен. Според него този спорт би имал повече гледаемост, ако участничките са с по-женствено облекло, например тесни панталонки.

Смее ли да не вдигне на жена си...

В мач през 2005 г. медицинското лице Дейв Никълъс оказва помощ на един от играчите по време на двубоя, но е изгонен от съдията, защото отговаря на обаждане на мобилния си телефон по средата на игрището. Реферът не му позволява дори да доизгледа мача от скамейката.

Балотели и децата

По време на тренировка на Манчестър Сити, където тогава играе Марио Балотели, един доста млад фен моли за автограф именно него. Това кара италианеца да потърси обяснение защо детето не е на училище. Малкият му казва, че другите деца го тормозят. Балотели се заема със случая и отива в училището, заедно с майката на момчето, за да говори с директора и да изясни проблема.

Твърда глава

През 1967 г., докато загрява на игрището преди мач, играчът на Селтик Рони Симпсън е уцелен с тухла по главата, хвърлена от трибуните. Това води до контузия и той не успява да участва в мача.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ