Кой е вашият спорт?

02.11.2011, 17:02

Изберете си

   
 
Кой е вашият спорт?

Представете си, че сте в разнородна мъжка компания. Около вас има всякакви ваши приятели – руси, тъмнокоси, плешиви или космати, високи, ниски, дебели или кльощави. Всички те обаче си приличат по нещо напълно неоспоримо – мъже са. Така. След като сте ги събрали, попитайте ги с какво биха мотивирали някой новобранец да започне да се занимава активно със спорт. Ще получите разнородни отговори. Точно това са направили нашите колеги от Men's Fitness и ето какви интересни резултати са получили.

Едно е ясно – мъжете обичаме да се бием. Бокс, ММА, жиу-жицу и борба са били най-често споменаваните спортове, с които мъжете биха започнали да тренират, според цитираното издание. Основна причина за избора на анкетираните е фактът, че практикуването на бойни спортове не изглежда като мъчение, а е доста по-забавен и разнообразен начин за физическо натоварване.

На второ място, но много близо до първото, се нарежда вдигането на тежести. Както добре знаете, във фитнес залата освен че оформяме снажни и потни тела, сваляме мацки и износваме новите си потници, имаме възможност да подобряваме собствените си постижения чрез неоспорими цифрови доказателства. Да работите здраво и да виждате резултатите – това е едно от най-приятните усещания.

На условната трета позиция се нареждат колоезденето, бягането и катеренето. При тях е посочена и друга причина – "прочистването на мозъка", което се случва още по-добре, когато е комбинирано с физическа активност. Не е нужно да чакате да се освободи чувалът или конкретната лежанка, която ви трябва. Просто се обличате и тръгвате. И най-важното – не зависите от никого.

На предпоследно място е нещо, което ние лично бихме нарекли "маскиран мързел", но хората го смятат за спорт. Значителна част от участниците в импровизирания въпросник са посочили, че най-добрата физическа активност, с която се поддържат във форма, е тази у дома. И особено посредством DVD-тата с упражнения. Разбира се, в класацията са попаднали и популярни спортове като плуване и отборните активности волейбол и футбол. На последната позиция пък била спомената и военната служба.

Какъв е изводът: ако все още се чудите кой спорт ще ви натоварва добре физически, но и психически, то послушайте себеподобните си – побийте се, вдигнете малко тежко, потичайте из квартала или се пробвайте за военна служба.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ