Кои кантари показват по-добре: аналогови срещу електронни!

21.06.2019, 09:00

Децата, пияните и кантара винаги казват истината

   
 
Кои кантари показват по-добре: аналогови срещу електронни!

Разбира се, кантарът не е предмет от първа необходимост като домашната аптечка, пожарогасител, вуду кукла или препарирана сова. Той обаче е чест гост в къщите на хората, които смятат затлъстяването за мръсна дума. И тъй като в тази армия всеки ден започва да има все повече доброволци решихме да проверим кои кантари са по-добри: добри стари аналогови или фантастичните електронни.

Аналоговите везни се претеглят с пружини, а електронните се захранват от тензометри. Когато се качиш на него, те се разтягат и изпращат сигнал към преобразувателя, който дигитализира сигнала, превръщайки го в същата цифра, която виждаш на екрана.

Основният недостатък на аналоговите везни е, че техните пружини постепенно се износват и започват да дават неточни показания. В допълнение: няма абсолютно никакъв начин да се знае теглото до грамове. Това означава, че стрелката ще бъде или на 79, или на 80 килограма, или между две.

Е, да някои ще кажат, че е лиготия "О, не пак качих 200 грама! Ще съсипя деня на мъжа си!". Истината е, че според Джули Девински, клиничен диетолог в болница Маунт Синай (Маями, САЩ), за тези, които се опитват да отслабнат или да качат е важно да се води дневник с точните резултати.

Основният недостатък на електронните кантари е ненужната функционалност. Не, разбира се, някои допълнителни функции са много полезни. Например, записването на историята е много удобно (така по-лесно се води дневник). А също можеш да проследиш дали приятелката ти има любовник (в случай, че си предразположен към параноя). Другите характеристики са доста съмнителни. Например идеята, че кантара може да определя процента на мазнини, "хидратация" или плътността на костите, честно казано, е утопична!

И последно има си цяло изследване, което доказва, че електроните кантари са по-точни. Данните са изключително безпристрастни и точни.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ