Какъв човек сте според българския футболен отбор, на който сте фен

23.07.2014, 17:15

Що за запалянковци виреят по нашите земи

   
 
Какъв човек сте според българския футболен отбор, на който сте фен

Българското футболно първенство започна преди седмица, но целокупна България вече се е настроила на вълните на "А" група. Разбира се, за всеобщото вълнение спомогна и Световното първенство по футбол в Бразилия, което приключи на 13 юли и изгледахме на един дъх. И въпреки че разликата между световния и българския футбол е като тази между творчеството на Адел и целокупния труд на родните фолк певачки, ние си тачим нашето, колкото и да е зле.

Феновете в България са сърцати, отдадени и макар и да псуват малко повече, за тях любимите им отбори са светиня. Домовете им са украсени с фенски артикули, ходят на мачове на майна си Райна и макар понякога силно да ги боли от загубите, сърце юнашко не трае и няма търпение да дойде следващият мач.

И все пак запалянковците не са съвсем еднакви. Годините фенска отдаденост и отборът, който е в сърцата им, значително са оформили различни типове хора, които лесно могат да бъдат характеризирани единствено и само според тима, на който симпатизират. Нека видим какви хора симпатизират на някои от основните тимове в "А" група през настоящия сезон.

Лудогорец

Само допреди няколко години вие не сте се интересували много от български футбол. Следили сте мачовете на някои от грандовете, но фенското ви сърце е било свободно. Откакто разградският тим превзе родните футболни терени обаче, вие сте започнали да се оформяте като фен, което е ясен знак, че не се страхувате от новите неща и не се притеснявате да експериментирате. Радвате се на финансов комфорт, който обаче може да ви създаде известни затруднения, особено ако паричното кранче пресъхне. Имате лошия навик да отъждествявате любимия си отбор с цяла България, което може да ви навлече неприятности. Любимият ви цвят е зеленият. Избягвате да ядете пилешко месо, защото го считате за особен вид канибализъм.

Литекс

Обичате живата музика. Природолюбители сте и не веднъж и два пъти сте стъкмявали домове за пиленца и други животинки. Хората с еднакви инициали (например Г.Г.) са ви особено симпатични, защото доказано са склонни да помагат, влагайки собствени средства в различни начинания. На Мондиал 2014 подкрепяхте Холандия, защото са с оранжеви екипи, но в България предпочитате да ви мирише на люляци. Страдате от необяснима наивност, която се изразява в това да се доверявате на гръмки имена във футбола, които обаче не ви помагат особено.

ЦСКА

На вашето знаме грее звезда, макар и вие самите да не се кефите много на петолъчките като цяло. Постоянното напомняне, че имате връзки с комунистическото минало ви ядосват и това ви прави раздразнителни. Като представители на една от най-многобройните фенски маси в България имате самочувствието, че всъщност сте единствените, които изобщо имат значение. Тази ваша заслепеност обаче често ви прави уязвими за другофенски атаки. Естествено, обичате да носите червено и не се притеснявате да ядете шкембе чорба, макар и с всяка лъжица да преглъщате по малко от честта си.

Ботев ПД

Вие сте пъргави като канарчета, но и също толкова крехки. Живият пример, че в този живот парите са едно от най-важните неща и когато те изчезнат, всичко става много по-трудно. Сблъсквали сте се със "сребролюбци" неведнъж и два пъти и това би трябвало да ви даде урок. Не обичате да ви пращат на майната ви, защото вие и без това живеете там. Изпитвате странно удоволствие от това да палите разни неща, но после ви излиза солено откъм финанси да покривате щетите, така че лесно се кротвате. Вечер си лягате с българска книга, най-вече с възрожденска литература от брадати мъже.

Локомотив ПД

Сърцето ви е локомотив и това е причината често да демонстрирате буен нрав. Въпреки че животът ви е разнообразен и в никакъв случай не е скучен, прекрасно съзнавате, че любовта е черно-бяла. Имате вродени симпатии към БДЖ, макар и всячески да избягвате ползването на релсовите услуги. Имали сте близки отношения с голям мъж, забременил множество фолк певачки, но подобно на Карлсон, той наскоро е отлетял и ви е оставил сами да си оправяте бакиите. Комбинацията от жълто и черно ви дразни и сякаш хвърля въглища в пещта на вашия локомотив.

Левски

Живи сте от цял век, но възрастта не ви личи. Държите фанатично на името си и когато някой се опита да ви го смени, ставате агресивни. Падате си по персонажите от "Улица Сезам", като някои от тях и до днес са близки на сърцето ви. Сакралното число 7 е водещо в живота ви и определя важни дати от житейския ви път. Когато пред очите ви се появи нещо червено, кръвта ви кипва и се превръщате в бикове, които са си чисти говеда. Били сте на шампионски места, на които никои други български фенове не са били, но по всичко личи, че скоро няма да се върнете там.

Черно море

Локализирани сте основно в и около морската столица и това ви кара да се чувствате леко провинциално. Точно този факт е причина много хора да ви подценяват, но при среща с тях показвате моряшките си умения и често изненадвате по-силните си противници. Не сте душата на компанията, даже често оставате незабелязани, но винаги успявате да се задържите на повърхността. Когато ви наричат средняци, обикновено показвате среден.

Берое

Чувствате се като център на Вселената и никой не може да ви убеди в обратното. Склонни сте към хуманитарни действия, които често подкрепяте с фрази от типа "нЕма мое, нЕма твое", след които раздавате всичко ваше и чуждо. Зеленото е вашият цвят, но това не прави живота ви особено чист и еко, да не кажем напротив - родното ви място често е обгазявано.

Славия

Вие сте спокойни и търпеливи хора. Преклонната ви възраст кара всички около ви да се отнасят почтително. Малко хора са останали като вас. Вие сте с чиста душа и спокоен нрав, представители сте на "старата школа". Може да се каже, че сте своеобразни мъдреци, за което свидетелстват и побелелите ви коси. Ваш близък, надарен с пиперлив език и обла предница, често ви кара да се чувствате неудобно заради глупостите, които говори пред медиите, но пък покрай него и вие се чувствате значими, така че си траете.

Локомотив СФ

Вие също сте рядко срещан вид сред българските фенове, но това не ви прави по-малко колоритни. Даже напротив - осъзнавайки рядкостта на своето присъствие, компенсирате с множество аксесоари, които да създадат илюзия за по-мощно присъствие. Не може да се каже, че имате врагове, но нямате и приятели, така че не е ясно кой е по-добрият вариант за вас.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ