Запознайте се с ММА боеца със синдром на Даун

18.10.2015, 13:58

Едно силно момче, което има право да се бие

   
 
Запознайте се с ММА боеца със синдром на Даун

Запознайте се с Гарет Халъв. Познат е още като G Money. Гарет винаги е мечтал да стане велик ММА боец, въпреки че е роден със синдром на Даун. Е, очевидно е, че върви стремглаво към сбъдването на мечтата си, защото се бие. Бие се здраво за правото си да бъде като всички останали бойци.

Хората научиха за историята на Гарет Халъв, когато по-рано тази седмица The Guardian публикуваха видео с него. В него се разказва за началото на състезателната му кариера през 2013 г. срещу Дейвид Стефан, който пък е болен от церебрална парализа. Две минути преди началото на срещата екипите на бойците са информирани, че властите забраняват провеждането на мача заради риск от здравословни проблеми у състезателите.

"Гарет съзнава, че е със синдром на Даун. Той разбира как това състояние влияе на живота му", казва бащата на Халъв - Мич. "За съжаление, обществото е поставило ограничения върху нещата, които хора като Гарет могат да правят.", добавя той.

Само си представете какво е да обичате даден спорт и някой да ви казва, че не може да се занимавате с него. Е, гледайте видеото, за да разберете историята на Гарет.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ