Да носиш жена си на гръб

12.06.2018, 11:00

Откачен спорт за откачени хора

   
 
Да носиш жена си на гръб

Не знаем дали този спорт е за джентълмени или за мъже под чежъл (чехлювци), но финланците са измислили странен начин да се съревновават. 

Състезанието изисква да натоварите жена си на гръб (или пък нечия чужда) и да търчите през 250-метрово тресе с препятствия. Ако вземете, че изпуснете горката дама, това ще ви коства 15-секундно забавяне за отбора.

За разлика от доста откачени форма на спорт, които сме ви представяли до сега, този възникна само преди няколко години и то като шега. Е, и останалите (като гоненето на пита по супер стръмен баир) сигурно са започнали по същия начин, но това, че се се случили за пръв път преди стотици години, най-вероятно придава някаква тежест на събитието. А и най-вероятно хората вече отдавна са забравили, че цялото безумие е било започнато от някой трол, който в момента потрива доволно ръце в гроба, докато хората си чупят вратовете по баирите. 

Интересен факт е, че Денис Родман е участвал в съзтезанието през 2005 г., явно в опит да стърже дъното на атлетичните си възможности.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ