10 неща, които трябва да знаете за половинката си преди брака

14.01.2015, 16:14

Преди да кажете "да", първо си напишете домашното

   
 
10 неща, които трябва да знаете за половинката си преди брака

Бракът е много важна стъпка във взаимоотношенията на двама души. Ако сте в такава фаза, много добре си помислете какво искате и очаквате от вашата половинка, преди да правите каквото и да било в тази насока. Ако той/тя отговаря на изискванията ви, не се чудете, а го направете, но ако изпитвате известни съмнения, първо се консултирайте с десетте неща, които сме подбрали за вас.

1. Иска ли деца

Сложихме този въпрос на първо място, защото е доста важен в една връзка. Честно казано няма да е много приятно ако подведете приятелката си по този въпрос. Задължително трябва да проведете такъв разговор, ако искате да сключите официален брачен съюз, защото децата все пак ще са основна част от общото ви бъдеще.

2. Как се справя с парите

Парите често се определят като едно от най-важните неща в повечето връзки. Често може да се чуят изказвания от сорта - "Не съм с него/нея заради парите" и т.н. Има всякакви хора - някои обичат прекалено много парите и целят да се обвържат със своя партньор не по любов, а по сметка, като така обезпечат бъдещето си. Други просто ги ползват за средство, като се стремят то да не обърка връзката с партньора им. Все пак финансовата цялост на едно бъдещо семейство е важна за неговото съществуване.

3. Каква е връзката ѝ със семейството ѝ

Това е интересен момент във всяка връзка. Ако има неразбирателства между вас и любимия човек, е интересно каква позиция ще заеме неговото семейство. Дали при възникнал сериозен проблем ще го приеме обратно вкъщи с отворени обятия, ще заеме неутрална позиция или ще се стреми да е обективно и да вземе страната на този, който е прав? Няма да разберете докато не изпаднете в такава ситуация!

4. Как изразява гнева си

Всеки в даден момент се ядосва или разстройва по някаква причина. Важно е да познавате партньора си, за да можете да му помогнете при такива обстоятелства. 

5. Важно е да знаете какви цели си е поставила по време на брака

Амбициите на човек, докато няма връзка, са едно, но когато има брачен партньор, определено се променят. Важно е да знаете какво да очаквате от нея за в бъдеще. Какво иска от живота с вас, как си представя семейното ви и т.н.

6. Колко обича секса

Това може би е най-деликатната тема във всяка връзка. Любовната страст между хората винаги е била една от основните движещи сили във взаимоотношенията им. Лошото идва тогава, когато сексуалните желания и на двамата се различават и те не могат да ги преодолеят. Така че бързо се погрижете да разберете всички навици и желания на партньорката ви в този аспект, за да няма след това разочарования.

7. Къде иска да живее

За разлика от предните поколения, в днешно време хората пътуват много повече. За да се създаде стабилно семейство, е важно да има постигнато съгласие между двамата къде искат да живеят - в града или на село, в предградията на столицата или в нейния център. Този въпрос е много важен, защото от това най-вероятно ще се ръководи и ритъмът на живот на новото семейство.

8. Дали половинката ви иска предбрачен договор

По принцип точно този въпрос е типичен за богатите хора, както и е традиционен основно на Запад. Като цяло тази тема малко ни звучи като брак, в който прагматичността заема централно място, а романтиката е на заден план. Въпреки това хората са различни и са свободни да правят каквото си поискат. Ако прецените, че искате да запазите несметното си богатство непокътнато при евентуален развод, по-добре сключете такъв договор.

9. В какво вярва

Това е друга много важна тема за някои хора. Има много свидетелства за сериозни конфликти именно заради това, че партньорите не споделят еднаква духовна нагласа. Ако сте фанатици на тази тема и държите жена ви да ви подкрепя в това начинание, най-вероятно ще я срещнете в църквата, в която ходите да се молите. Ако пък не сте толкова пламенен последовател на някоя религия, поне ще гледате на света по-прагматично и няма да се ръководите от това какво ви казва главата на вашата църква.

10. Какво обича да прави в домакинството

Разделението на труда в едно семейство също е значим фактор. Ако разпределяте труда помежду си и всеки от вас знае какво се очаква от него, то взаимоотношенията ви ще вървят по-гладко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ