Съвети за родители в стил "Не се напрягайте твърде много!"

15.03.2016, 13:00

Успокойте топката, хора!

   
 
Съвети за родители в стил "Не се напрягайте твърде много!"

Понеже родителите твърде много се "вцепяват" за разни неща, свързани с малчуганите им, привеждаме за пример съвети от хора, които вече са минали по този път и според тях не си заслужава да се препотяваме за някои неща. Вижте за кои.

Всяко дете е готово да тренира някакъв спорт, но на различна възраст. Окуражавайте го и му помагайте, но знайте, че това ще отнеме време.

Вярвайте в себе си като родители. Знайте, че всяка майка или баща, които се хвалят с постиженията си в социалните мрежи, са имали моменти, в които са се питали дали постъпват правилно.

Всяко дете е различно и по различно време се сблъсква с препятствията на живота. Преди педиатърът ви да започне да се безпокои, и вие не трябва да се тревожите.

Не се тревожете, ако не сте приготвили всичко за бебето преди да се роди. Много суеверни двойки изобщо не пазаруват за бебето предварително. Има начин всичко да се набави навреме.

Не се притеснявайте, ако не направите нaй-якия първи рожден ден на детето си, то няма да го помни. Тепърва ще трябва да се стараете за неговите празници. И сигурно ще е заспало преди да разрежете тортата.

Не се притеснявайте, когато трябва да гласите багаж за пътуване с бебето. Уверете се, че сте взели памперси, играчки, нещо за хапване за детето, вода, чифт чисти дрехи и самото бебе.

Социалният ви живот куца. Така ще е през първата година, не се чувствайте зле заради това. И у вас вече никога не може да бъде чисто. Голяма работа!

Не се паникьосвайте, че сте недоспали и изглеждате ужасно. Това е само временно.

Не взимайте голямa торба с памперси навсякъде. Така винаги ще носите повече, отколкото ви трябва.

Разберете най-после, че децата се развиват различно. Ако бебето на ваши приятели вече лази/ходи/говори и т.н., а вашето не, това не означава нищо.

Ако и днес сте с дрехите от вчера и имате време, а и сили да изкъпете само бебето, това е нормално. Случва се на всички.

Не се притеснявайте, че не ви харесва всичко от живота като родител, не се чувствайте виновни заради това. Да сте новоизлюпен родител понякога е най-самотното нещо на света. 

Не гледайте как расте детето ви отстрани, играйте с него и се забавлявайте заедно.

Доверявайте се повече на инстинктите си и знайте, че детето ви е отделна личност. Сравненията са крадци на радостта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ