Малки подаръци, с които да зарадвате децата си

25.06.2016, 12:05

Всеки ден

   
 
Малки подаръци, с които да зарадвате децата си

Нали знаете как децата всеки ден очакват да им донесете нещо. Когато вече могат да говорят, сами си казват "Искам шоколад", "Купи сок" и т.н. Сигурно и вие имате спомени как майка ви се прибира от работа и вие веднага нападате дамската ѝ чанта (преди да знаете, че това е невъзпитано и никога не се рови в дамска чанта), за да проверите какво ви е донесла.

Докато децата са малки, винаги искат да им носите нещо. Не е само защото искат да ядат, пият, да играят, но това е и доказателство, че мислите за тях, дори когато ви няма. Освен това децата искат постоянно нещо ново, различно, търсят нови предизвикателства. 

За да ги зарадвате всеки ден и да им купувате малки изнендаки, не е нужно да сте милионери. Вярвайте ни. Ние не сме. Има малки, но интересни неща, които можете да купувате или да направите, за да забавлявате децата си.

Балони

Един обикновен балон може да струва 40-50 стотинки, но може да е голяма забава за децата между 2 и 4 години. Всичко, което трябва да направите, е да отидете до магазин, в който има балони, в някои книжарници също има, да бръкнете в един буркан и да извадите най-хубавите цветове балони.

Топка

Една обикновена надуваема топка изобщо не е скъпа, ако пък ви дадат рекламна на някоя марка слънцезщитен крем или фирма за сладолед, ще ви излезе съвсем безплатна. Всичко, което трябва да направите, е да се наредите веднага, ако видите, че някъде раздават нещо безплатно. Ако не вземете топка за детето, може да намажете една безплатна бира.

Книжка

Книжките, направени за деца с много картинки и приказка, са много интересни на децата. Е, вероятно скоро няма да стигнете до четене на самата приказка, но ще знаете какво има на всяка страница - всеки камък, жаба и цветенце, изобразено в долния ъгъл. Това си е страхотен подарък, защото не само забавлява детето, но развива мисленето му.

Количка

Разбира се, има много скъпи колички, но ако искате да зарадвате детето си, можете да му купите и малка евтина количка. Ще поиграе с нея, може би ще я счупи и ще я остави. Когато отивате да избирате такава играчка, да знаете, че детето няма да ахне възхитено, ако сте дали за нея не 2, а 32 лв.

Пластелин

Има един много хубав пластелин, чудесен за мачкане. Хем е приятен, хем е цветен, хем не струва много. А с него детето ви може да се занимава поне няколко часа.

Моливи за рисуване

Децата обичат да рисуват. Купете му едни цветни моливи, един скицник и оставете малкия Пикасо да се вихри. По-евтините моливи не оставят петна по дрехите, дори и да се одраска. Както ми каза една продавачка в книжарницата, след като попитах дали оставят следи върху дрехите "Те върху хартия не пишат, че върху дрехи..."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ