Какво не трябва да казвате на сватба

22.01.2016, 10:15

За да не ви изгонят

   
 
Какво не трябва да казвате на сватба

С цел да не се превърнете в най-лошия гост на сватбата и младото семейство никога повече да не иска да ви види, се въздържайте от следните реплики по време на сватбеното тържество.

И сега какво следва? Бебе? Или вече е готово?

Такива неща не се питат, особено пред много гости. Хората не обичат да говорят за това, преди да му е дошло времето. И не искат да си мислите, че се женят само заради това.

Храната е гадна.

Е, може ли такова нещо. Може да имате много забележки, но недейте да критикувате хората на сватбения им ден. Те са ви поканили да ядете и пиете безплатно, а вие се оплаквате.

Колко платихте за цялата тази работа?

Ами, честно казано, това не е ваша работа. Когато искате да си организирате сватба, ще разберете цените.

Защо не поканихте Христо?

Това си е тяхна работа. Може би Христо не им е толкова приятен. След като толкова го харесвате, поканете го на вашата сватба.

Този DJ е пълна скръб.

Може и така да е, но не сте в правото си да критикувате. А и не може на чужда сватба вие да поръчвате музиката.

Искам да вдигна тост.

Ако младоженците искаха вие да вдигнете тост, може би щяха да ви помолят за това. Така че, хапвайте, пийвайте и си мълчете.

Нали нямате нищо против, че си доведох някого?

Със сигурност имат. Да се натресеш на парти с неканен гост е едно, да заведеш неканен и непредвиден човек на чужда сватба е друга работа. Това ще обърка цялата им организация и ще им развали деня.

Не може ли да седна на друга маса?

Не мислите ли, че хората си имат и друга работа, освен да се занимават с вас? Ами, ако всичките други 99 гости искаха да седнат на друга маса, какво се случва тогава?

Ще сложа подаръка ви ей там.

Няма нужда да обявявате публично, че носите подарък. Другите гости също носят. Просто го оставете на уреченото за това място или го подарете, когато му е времето.

Значи не мога да си поръчам нещо от бара?

Когато човек е на сватба яде и пие това, което са му сложили на масата, не ходи да си проси пиене на бара и да кара хората да се чувстват неудобно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ