Деца, запознайте се с новата си майка

11.10.2011, 12:15

   
 
Деца, запознайте се с новата си майка

Има няколко начина един баща да остане сам. Най-трагичният е ако съпругата му е починала. Може и просто да е избягала или е поискала развод, или пък той е поискал развод, защото вече не е могъл да я търпи. Каквато и да е причината, резултатът е един – човекът е останал сам. Но като казваме сам имаме предвид сам с децата. Разбира се, когато съпругата му не му е отнела родителските права или не желае да се грижи за децата им. Така или иначе, остава си самотен баща и оттук нататък нещата не са никак лесни. Защото бащата, освен с типичните бащински задължения, като да възпитава, да защитава, да направлява и издържа децата си, трябва да приеме и много други типично женски функции.

В това няма нищо трагично, разбира се. Но останалият сам мъж, освен че е баща, е и мъж. Той също има нужда някой да се грижи за него. В много случаи успява да намери друга жена, с която могат да продължат заедно живота си и да станат отново щастливо семейство. Най-трудното в тази ситуация е да представи новата жена на децата си и те да се научат да живеят с нея, както и тя с тях. В тази ситуация има няколко важни съвета на Fathers.com, които мъжът, изпаднал в нея, може да следва:

Не водете вкъщи всички жени, с които се срещате. Тъй като откриването на точната може да отнеме повече време и усилия. Имайте предвид, че когато късате с някоя от жените, с които се срещате, за вас е неприятно, но за децата ви е още по-неприятно. Още повече, ако те са започнали да се сближават с нея.

Когато намерите подходящата жена, което ще рече, че тя не е просто добра към вас, но и към децата ви и е готова за подобен вид обвързване, тогава можете да я представите на децата.

Въведете я постепенно в семейството. Това ще рече не да влезете и от вратата да се провикнете: "Момчета, запознайте се с новата си майка!". По-скоро гледайте запознанството да се случи по-непринудено, за да е по-лесно за децата да възприемат новата жена в живота ви. Например, поканете я на вечеря, изиграйте една игра на "Монополи", "Скрабъл","Не се сърди човече" заедно с децата.

Без секс на първата семейна среща. Твърде рано е за децата ви да приемат, че в живота ви има друга жена и тя остава да спи с вас в спалнята. Все пак те току-що са се запознали с нея. Така че дайте им няколко срещи с нея, преди да спите с нея у дома или да пренасяте багажа ѝ вкъщи.

Изобщо не е лесно. Най-важното е да имате търпение и да дадете време на децата си и на новата си приятелка, докато всички, включително и вие, започнете да я възприемате като новата съпруга и "втората майка".  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ