Децата ви искат приключения. Дайте им ги!

03.01.2021, 10:00

Време е!

   
 
Децата ви искат приключения. Дайте им ги!

Децата обожават приключенията, особено тези, които бащите им създават за тях. Най-много обичат, когато баща им нарушава правилата, поставени от майката, понякога, и ги заведе да гледат хард рок концерт например. Нищо, че ще се приберат дълго след вечерния си час.

Приключенията помагат на децата за развиването на тяхната креативност, любопитство и воля за живот.

Но като казваме да "нарушавате правилата" нямаме предвид да направите нещо опасно и безотговорно. Безопасността на децата ви винаги трябва да е на първо място. И все пак има много начини да осигурите приключения за детето си.

Например:

Възползвайте се от последните седмици на отиващото си лято и разпънете палатка в задния двор на къщата, където да прекарвате време с децата. Разказвайте им истории за призраци и хапвайте сандвичи все едно сте на излет в планината.

Ако имате познат или приятел, който притежава ресторант, магазин, работилница или друг вид малък бизнес, заведете детето си да види какво се случва там "зад кулисите". Много пъти подобни обиколки се организират и в пожарната например. На децата ще им е интересно да разберат как възрастните вършат работата си.

Направете си укрепление от кашони и кутии на двора и плашете майката всеки път като излезе навън.

Организирайте си парти, облечете се като любимите изпълнители на децата си и си пуснете любимата им музика.

Направете барбекю и поканете приятели на децата си, за да се забавляват заедно.

Заведете ги да карате бъги, блъскащи колички, да играете пейнтбол.

Отидете заедно на екскурзия в планината, но се уверете, че имате нужната екипировка и подготовка за това.

Бащи, не забравяйте, че децата очакват приключенията да дойдат именно от вас. Приключенията, които децата ви ще изживеят зависят от въображението ви.

П.С. Един баща завел децата си да гледат как се мият колите в автомивката. Друг събудил децата си през нощта, за да се качат на колелета си и да отидат до местната гара, за да видят как влакът минава оттам.

Източник: Fathers

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ