Ура! Instagram разреши на жените да качват голи снимки!

04.11.2020, 17:00

Идеално!

   
 
Ура! Instagram разреши на жените да качват голи снимки!

Доскоро беше забранено да се качват снимки с голи гърди в Instagram, дори ако всичко е покрито с ръка. Но сега може! Всичко това благодарение на едно момиче, което искаше да промени тези правила. Тя наистина вярва, че не става въпрос за голота, а за пристрастие към пълнички и мургави. Ето какво се случи.

Още през август тъмнокожият модел с Ниоми Никълъс-Уилямс публикува снимка, на която позира по гърди, които е покрила с ръцете си. Instagram изтри снимката няколко пъти, заради твърдение, че е нарушила политиката за голота в социалната мрежа. Самата Найоми прозря в това дискриминация и цензура, защото Instagram не изтрива подобни снимки на слаби бели жени. Моделката стартира кампания срещу дискриминацията #iwanttoseenyomi, към която последователите ѝ активно се присъединиха. По-късно се появи петиция в подкрепа на Ниоми, която беше подписана от повече от 20 хиляди души.

В края на октомври Instagram най-накрая реагира на кампанията на модела и актуализира политиката си. Социалната мрежа не призна, че премахването на снимките на Наоми е свързано с дискриминация. Служителите на Instagram заявиха, че снимката на модела е нарушила политиката за "притискане на гърдите", свързана с порнографско съдържание.

Социалната мрежа призна, че тази политика има недостатъци, и я актуализира. Сега Ниоми насърчава други черни жени с големи размери, чиито снимки са несправедливо изтрити в Instagram, да споделят своята история. Тя казва, че тази информация ще помогне да се гарантира, че актуализираната политика действително работи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ